Topul celor mai rezistente flori de cameră 

Au flori spectaculoase și nu necesită îngrijiri speciale. Unele dintre ele pot fi udate o dată pe săptămână, va chiar și de două ori pe lună, fără să-și piardă din vitalitate.

Când eram copil,una dintre sarcinile mele în casă era să ud florile. Îmi amintesc şi acum cu câtă blândeţe îngrijea mama plantele de interior. Iubea să îşi petreacă timpul printre ele,să le cureţe,să le ude,ba chiar să le vorbească,pentru a creşte mai frumos. Nu ştiu ce le spunea,dar întotdeauna erau minunate. Eu nu prea le acordam atenţie,ba chiar mă gândeam să îi fac cadou mamei flori mai rezistente,care să mă scape de permanenta grijă a irigării lor. 

Orhideea se mulțumește cu puțin

Orhideea Phalaenopsis s-a obişnuit cu puţină apă. Floarea s-a acomodat cu lumina slabă care răzbate de sub frunzişulpădurilortropicale asiatice şi s-a obişnuit cu o climă temperată. Petalele ei multicolore îţi vor înveseli imediat fiecare colţ al casei.  Este nevoie să o uzi o dată pe săptămână sau chiar o dată la 10 zile.

 

Begonia,ușor de îngrijit

Pe cât sunt de frumoase,pe atât de uşor de îngrijit. Begoniile înfloresc tot anul,iubesc umiditatea şi căldura soarelui. Udă-le de două ori pe săptămână şi ţine-le în ghivece care să le asigure un drenaj corespunzător.

 

Crinul păcii,armonie verde 

Îţi plac florile de cameră care rămân tot timpul verzi? Atunci Crinul păcii este perfect pentru tine. Cunoscut şi sub numele de Fericirea Femeilor,se crede că aduce armonie în casă,bunăstare și... mulți copii. Se întreţine foarte uşor şi are nevoie de apădoar atunci când i se usucă pâmântul. Nu are nevoie de multă lumină,aşa că îl poţi ţine într-un loc umbrit.

 

Coroana de spini suportă seceta

Cu numele științific de Euphorbia milii,această floare originară din Madagascar nu este mare amatoare de apă,deci o poţi uda chiar şi de două ori pe lună. Trebuie să ai grijă să nu te înțepi în spinii care-i împodobesc tulpina,însă te vei bucura de flori tot timpul anului.

 

Crăciuniţa,nepretențioasă

Crăciuniţa nu e pretenţioasă nici cu lumina,nici cu apa. Ţine-o într-un loc semiumbrit şi pune-i apă doar atunci când i se usucă pâmântul. În apropierea Crăciunului,frunzele din vârf îşi schimbă culoarea în nuanţe de roşu sau alb.

 

Populara mușcată

Originară din Africa de Sud,muşcata este una dintre cele mai populare flori de apartament şi poate colora orice balcon sau terasă. Nu este pretenţioasă şi se adaptează în aproape orice condiţii. Dacă te-ai decis să îți înveselești balconul sau orice alt loc scăldat de soare,atunci mușcata este cea mai buna opțiune. O poţi uda de 2-3 ori pe săptămână iar frumuseţea ei va încânta privirile oricui îţi calcă pragul.

 

Violeta africană înflorește tot anul

Frunzele ei catifelate şi florile colorate îţi vor înfrumuseţa casa. Violeta africană este o plantă extrem de frumoasă şi foarte uşor de îngrijit. Înfloreşte tot anul dacă o păstrezi la temperatura camerei,de 20-22 ºC,fără să îi schimbi locul. Preferă spaţiile luminoase,dar nu razele directe ale soarelui. O îngrijeşti îndepărtându-i frunzele şi florile uscate şi o uzi o dată la două săptămâni.

 

Lebăda,muza artiștilor

Este o pasăre acvatică,cu penajul alb sau negru,şi poate fi recunoscută uşor după gâtul ei lung,zvelt şi uşor arcuit. Aparţine familiei de păsări Anatidae şi nu trăieşte doar pe teritoriul Europei,ci şi în Asia Centrală,Australia sau America. De cele mai multe ori,fiecare individ îşi păstrează perechea pe durata întregii vieţi – de aceea pasărea este simbolul iubirii și al fidelității. O legendă spune că,chiar înainte să moară,lebăda scoate sunete cu mai multă forță – lucru dovedit științific în cazul unui speciei Cygnus cygnus. Această caracteristică a dat naștere expresiei „cântecul lebedei“,care se referă la ultima operă sau manifestare a unui mare artist. Grațioasa înaripată a inspirat,de-a lungul vremii,muzicieni și scriitori. În mitologia greacă,este pasărea asociată cu  zeul solar Apollo.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei