Atunci când te gândești la unele dintre cele mai adorabile și mai fricoase animăluțe, automat îți vin imediat în minte urechile lungi, blana moale, agilitatea cu care se deplasează și marea lor pasiune pentru morcovi.

Motiv de bucurie în perioada Paștelui pentru mulți copii,iepurii sunt considerațianimalelecare se sperie cel mai ușor. Au un simț deosebit în detectarea oricărei mișcări și pot ști ce se petrece în spatele lor fără a întoarce capul,datorită auzului fin.


Berbecul olandez,mic și prietenos

Iepurele din rasa aceasta este ușor de recunoscut,datorită aspectului haios și înduioșător. Urechile lungi și blegi îi atârnă pe lângă corp,blănița e scurtă și mătăsoasă e numai bună de mângâiat. Cu o greutate de aproximativ 1,5 kg,este cel mai mic iepure de companie. E foarte prietenos și ușor de dresat,de aceea poate fi alegerea perfectă pentru un animal de companie.

 

Hermelin,cu urechile scurte

Originar din Anglia,iepurele Hermelin a fost expus pentru prima oară la o expoziție în 1884. Indivizii au talie mică,urechile foarte scurte,iar greutatea variază între 1,1 şi 1,5 kg. Blana este de culoare albă,iar ochii sunt albaștri sau roșii. Urechiatul pare o jucărie de pluș!

 

Cap de leu,dornic de afecțiune

Este una dintre cele mai apreciate rase de iepuri de casă:se distinge prin gulerul cu blăniță deasă,zburlit ca o coamă. Rasa a fost creată relativ recent și este considerată nobilă. Iepurele cap de leu are blana mătasoasă și lungă,ajungând chiar și la 9 cm. Este un animăluț drăgălaș,inteligent,ascultător,foarte iubitor și dornic de afecțiune.

Citeste și:Specii de animale ce formează cupluri pe viață

Albastru vienez,aristocratul

Albastrul vienez este o rasă rară,creată în Austria. A fost obținut prin încrucișarea masculilor de culoare neagră din rasa Uriașul Belgian cu femelele locale de culoare albastră. A fost adus și la noi în țară,în secolul al XIX-lea. E de mărime medie,cu un trunchi puternic,subțire și alungit,cu o greutate de 3,5-4,5kg. Ochii au culoarea albastru-cenușiu,la fel și blănița – ceea ce-i conferă un aer aeristocratic.

 

Fluturele german,cu model pestriț

Cunoscut și sub numele de Pestriț german,face parte dintr-una din cele neobișnuite rase,datorită imprimeului neobișnuit de pe blăniță. Numele îi vine de la petele de pe corp,care aduc cu conturul desfășurat al aripilor de fluture. Are talie medie și cântărește în jur de 4-4,5 kg. Își are originile în Anglia și a fost răspândit pe scară largă datorită coloritului său original.

 

Iepurele de Angora,moale și pufos

Numit și iepurele pufos,este cea mai populară rasă de iepuri. Are o greutate de aproximativ 4 kg și o blăniță foarte lungă și deasă. Pentru că izolează termic de 10 ori mai mult decât blana de oaie,blana iepurelui de angora este foarte căutată.

Știai că...

...iepurii au dinții care cresc continuu? Aceste mamifere trebuie să roadă permanent,pentru a-i toci.

 

Colțul plantelor

Floarea Paștelui,crescută din lacrimi

Numită și Lacrima Maicii Domnului sau anemonă,este una dintre cele mai des folosite plante în decorarea grădinilor. Se spune că florile de anemone au apărut din lacrimile pe care le-a vărsat Fecioara Maria la picioarele Fiului său răstignit. Are un pigment foarte puternic,de aceea femeile de la țară o foloseau pentru vopsitul ouălor,punând în vasul cu apă fiartă petale de diferite culori. Conform tradiției populare,Floarea Paștelui are puteri miraculoase și se crede că ar proteja de spiritele rele. Ca să înflorească,trebuie să fie plantată în locuri însorite.

Citește și:Animalele te dau gata cu ochii lor

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei