Budincă de cartofi cu ouă



 

 O rețetă mai deosebită, dar numai bună de preparat în această perioadă.

Ai nevoie de

600 g cartofi
7 ouă crude
4 ouă fierte
1 ardei gras
3 linguri cașcaval ras
100 g mazăre fiartă
50 g kaizer
2-3 linguri ulei
sare
ridichi de lună
salată verde

Mod de preparare

Fierbi cartofii în apă cu sare până încep să se înmaoie, fără însă să fie fierți complet. Îi scurgi, îi lași la răcorit și-i descojești, apoi îi zdrobești. Tai kaizerul și-l rumenești în ulei, apoi îl scurgi de excesul de grăsime. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu sare. Adaugi gălbenușurile peste cartofi, pui kaizerul, ardeiul tăiat, cașcavalul, mazărea și omogenizezi compoziția. La final, pui albușurile și amesteci cu mișcări de jos în sus.
Așezi hârtie de copt într-o tavă cu pereții înalți. Torni un sfert din compoziție, apoi așezi, una după alta, jumătăți de ouă fierte. Adaugi restul de amestec și dai budinca la cuptor 40-50 de minute. O decorezi cu ridichi și cu salată, după imaginație.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

De ce e bine să folosești balsam de buze-nr.16(494)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "