Chiftele de varză, cea mai simplă rețetă



 

 Chiftelele nu trebuie să fie neapărat din carne. Încearcă această rețete de chiftele din varză. E simplu de făcut și absolut delicioasă.

Dificultate medie 

Preparare 45`

4-5 porții

Ai nevoie de

500 g varză albă

100 g bacon cubulețe

1 ceapă

2 ouă

2 linguri făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

pesmet

pătrunjel tocat fin

Pentru garnitură 

cartofi natur

pătrunjel tăiat

roșii, opțional

sos de iaurt, opțional

Desfaci primele foi de pe varză, pe care le arunci. Tai varza fideluţă, o freci cu sare și o pui la opărit, în apă clocotită, 10 minute. O dai deoparte, o scurgi și o lași la răcit. Amesteci ouăle bătute, le torni peste varză, pui pătrunjelul, ceapa tăiată mărunt, baconul şi omogenizezi. Presari făina, în ploaie, amesteci bine şi potriveşti cu sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţele, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.

Le servești cu garnitură de cartofi natur, presărați cu pătrunjel, cu sos de iaurt și roșii, după gust.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite



Ultima ediție
Click! pentru femei

Cum recunoști un mincinos-nr.42(468)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei 

12 luni - 91 lei