Din cămară nu pot lipsi borcanele cu ciuperci în oțet. Iată cum se prepară!

Ai nevoie de

2 kg ciuperci
2 morcovi
1 l apă
500 ml oțet
2 linguri sare
4 linguri zahăr
boabe de muștar
boabe de piper
foi de dafin
cimbru

Cum se prepară

Cureți, speli, apoi feliezi ciupercile. Le fierbi 5-10 minute în apă cu o lingură de sare, apoi le scurgi.
Separat, amesteci apa cu oțetul, restul de sare, zahărul, foi de dafin, cimbru, boabe de muștar și de piper, după gust. Pui apa pe foc și lași să clocotească până când se dizolvă sarea și zahărul, apoi dai deoparte și lași la răcorit. Așezi în borcane ciupercile, alternativ cu felii de morcovi și torni apa.
Înfiletezi capacele, apoi aranjezi borcanele într-o cratiță, în care torni apă cât să le acoperi pe trei sferturi. Fierbi 20 de minute din momentul în care începe să clocotească apa. Le pui în pături și le lași la răcorit.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "