Nr 26 Dificultate medie / Preparare 1 h 20ʹ / 4-6 porții

Ai nevoie de
Pentru aluat

2 ouă
175 ml lapte
175 ml apă minerală
făină, cât cuprinde
1 lingură ulei
sare
Pentru umplutură
1 ceapă
4-5 ardei grași
5-6 roșii
ardei iute, după gust
2 căței usturoi
sare
piper
ulei, pentru călit
Pentru servit
câteva foi de salată
felii de ridichi
boabe de piper ușor zdrobite
sos de ardei


Cureți și toci legumele, apoi le călești cu sare și piper, după gust, până se înmoaie. Când sunt gata, le iei de pe foc și le lași la răcit.
Pentru clătite, baţi ouăle cu sare, cu laptele, cu apa minerală și cu uleiul. Adaugi treptat făina, în ploaie, amestecând energic, până se omogenizează și obții un aluat de consistența unei smântâni. Îl dai deoparte 30 de minute.
Ungi tigaia, faci clătitele și le lași la răcorit.
Umpli apoi clătitele cu legumele și le rulezi. Le servești pe pat de salată verde, cu felii de ridichi, piper măcinat și, opțional, cu sos de ardei.



S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "