Fructe pe care să le pui la murat vara aceasta



 

Procedura de a pune murături reprezintă una dintre cele mai vechi metode de păstrare a alimentelor. Acest obicei a luat naștere cu mii de ani în urmă, în Mesopotamia. Astăzi, în zilele noastre, mai mult de jumătate dintre gospodinele care se respectă pun la murat atât legume, cât și fructe.

Dacă nu ai mai pus niciodată fructe la murat,ci doar legume,precum castraveți,varză,conopidă,morcovi,ardei,ș.a.m.d.,ia în considerare și varianta aceasta. Murăturilecu fructe se pot servi în salate sau în sandvișuri.

Cum le pui la murat

În general,fructele se pun la murat respectând regula de a adăuga 3 măsuri de apă la o măsură de oțet. În funcție de cantitatea pe care dorești să o obții,ține cont de aceste măsuri.

Ce fructe poți folosi

-piersici

-pepene

-citrice

-mure

-mere

-struguri

-prune

Tipuri de oțet pe care le poți folosi

-oțet de mere

-oțet distilat

-oțet de orez

Condimente

Condimentele pot schimba total gustul murăturilor,așa că alege-le pe cele preferate de tine și de membrii familiei.

-piper boabe

-turmeric

-semințe de mărar

-semințe de țelină

-coriandru

-semințe de muștar

-fulgi de ardei iuți

-semințe de cardamon

-bețe de scorțisoară

Trucuri

1. Alege cele mai proaspete fructe posibile.

2. Păstrează fructele în frigider până vei decide să le pui la murat.

3. Gustă înainte fructele pentru a vedea cât de acre sau dulci sunt și în funcție de acest criteriu,să vezi cât oțet vei folosi.

Sursă foto: http://www.zinganything.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei