Gustul copilăriei! Budincă de paste, după rețeta lui Adi Hădean



 

Există câteva preparate care îți rămân întipărite în minte încă din copilărie și parcă le simți gustul doar când te gândești la ele, iar unul dintre preparate este budinca de paste. Îți aminești, nu-i așa?

Budinca de parte este dulce, însă nu poate fi considerată chiar desert, așa că mulți o consumă între mese, drept gustare, sau la micul dejun. Se pregătește rapid, din doar câteva ingrediente și este ideală și pentru serviciu sau școală, fiind ușor de luat la pachet. Așa că de ce să nu o încerci? Iată cum o pregătește chef-ul Adi Hădean:

Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

- jumătate de pachet de spaghete,

- 5 ouă,

- 80 ml lapte, 4 linguri zahăr,

- 250 gr. telemea de vacuță,

- 1/2 linguriță extract natural de vanilie,

- 20 gr unt

Mod de prepare:

"Se fierb pastele, al dente. Între timp, se bate oul și se amestecă cu zahărul, laptele, brânza sfărâmată și extractul de vanilie. Când spaghetele sunt gata, se strecoară de apă și se amestecă cu compoziția obținută. Se tapetează cu unt un recipient rezistent la căldură (cel folosit de mine are dimensiunile de 23x15x5cm) și se adaugă spaghetele.

Se acoperă cu compoziția obținută și se amestecă delicat, astfel încât toată cantitatea de paste să fie acoperită. Se coace timp de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius, până s-a copt oul. Trebuie să se simtă încă un pic moale la atingere, altfel budinca va fi uscată după răcire.

Se acoperă cu folie de aluminiu și după ce se răcește, este gata de servire". Poftă bună! 


Sursă: adihadean.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "