Salata de boeuf pentru Crăciun. Iese ca la mama acasă!



 

Nu sunt sărbători de iarnă fără un platou cu salata de boeuf! Cine a copilărit în anii 90 știe despre ce vorbim. Și, cum mai sunt câteva zile până la Crăciun și Revelion, îți propunem să învățăm împreună să facem salata de boeuf pentru Crăciun.

Ingrediente salata de boeuf pentru Crăciun

700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)

350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)

500 de grame de cartofi

150 de grame de rădăcină de păstârnac

100 de grame de rădăcină de țelină

100 de grame de rădăcină de pătrunjel

150 de grame de ceapă (2 cepe medii)

100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)

150 de grame de castraveciori murați în oțet

250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor

zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)

50 de grame de muștar

sare și piper alb

Mod de preparare salata de boeuf pentru Crăciun

Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă rece și jumătate de lingură de sare. Se lasă să fiarbă și se adună spuma formată la suprafață, până când nu se mai formează.

Apoi se adaugă zarzavaturile întregi, spălate și curățate. Inclusiv ceapa. Se fierbe la foc mic, timp de 3 ore. Totul trebuie să fie moale, mai ales carnea. Cartofii se vor fierbe separat într-o oală, cu coajă pe ei.

Se strecoara ingredientele de zeamă. Ceapa se aruncă, iar restul se taie în cubulețe mici după ce s-au mai răcit. Mazărea din conservă se va scurge și spăla cu apă rece înainte de a fi amestecată cu restul ingredientelor.

După ce ai tocat toate ingredientele în cubulețe de dimensiunea boabelor de mazăre, adaugă-le într-un bol mare, la grămada. Amesteca-le și adaugă câteva lingurițe cu maioneză de casă sau din comert.

Nu uita să pui și câteva lingurițe de muștar. Adaugă sare și piper, după gust. Amestecă bine de tot maioneza cu toate legumele astfel încât să fie toate acoperite de maioneză.

Lasă amestecul la frigider 3 ore pentru ca aromele să se întrepătrundă. Apoi gustă și, dacă mai e nevoie de ceva, adaugă în plus. Pune salata pe platouri și ornează cu un strat subțire de maioneză.

Pentru a o decora poți folosi gogoșari, albușuri de ouă fierte, măsline, castraveți murați, frunze de pătrunjel etc.Poftă bună!

Sursa: lauralaurentiu.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "