Turte umplute cu brânză după rețeta bunicii. Uite cât de simplu se fac



 

Plăcintele "pe lespede" sau turtele țărănești se fac mai ușor decât ai crede. Simple, umplute cu brânză sărată și ierburi sau cu ciuperci, acestea vor satisface chiar și cel mai pretențios gurmand. 

Iată cum pregătești cele mai bune turte umplute cu brânză. Îi vei cuceri 

Ingrediente pentru aluat

- 200 ml apă

- 25 g drojdie proaspătă

- ½ linguriță zahăr

- un praf de sare

- 50 ml ulei

- 400 g făina

Ingrediente pentru umplutură:

- 200 g branză sărată

- 2-3 linguri smântână

- pătrunjel verde sau mărar

Pentru umplutură puteți folosi orice vă place: ciuperci, cașcaval, mușchiuleț. 


Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă apa călduță, sarea, uleiul și făină. Aluatul se frământă bine, până când nu se mai lipește de mâini. Se lasă 15-20 minute să crească. Se întind apoi foi rotunde, subțiri și aproximativ egale. Pe fiecare foaie se așează câte o lingură cu umplutură și se adună marginile aluatului în mijloc, presand bine să nu se desfacă în timpul gătirii.

Turtele se coc într-o tigaie încinsă. Se pot prăji și în ulei încins. Se servesc calde sau reci, cu smântâna deasupra.  


Sursă: gustos.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "