10 utilizări ale cuptorului cu microunde la care nu te gândeai 

Când spui cuptor cu microunde, îți vine în cap că vei încălzi farfuria cu mâncare mai ușor și, la final, nu trebuie să speli multe vase. Cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care te ajută să-ți încălzești mâncarea și să faci popcorn.

Sunt o mulțime de alte utilizări ale acestui dispozitiv,menite să ușureze viața oamenilor. Iată un top cu zece dintre cele mai folositoare trucuri,la care poți apela dacă ai la-ndemână un cuptor cu microunde.

Faci suc de lămâie

Pune câteva lămâi în cuptor și lasă-le timp de o jumătate de minut. În acest timp ele își strâng sucul,pe care tu îl poți extrage mai ușor prin stoarcere.

Înmoi pâinea

Pâinea de câteva zile,care s-a întărit,poate fi mai ușor de mâncat,dacă o introduci în cuptor învelită în prosop de hârtie. Feliile de pâine se vor înmuia și vor avea un aspect mai proaspăt.

Cureți mai ușor coaja alimentelor

Fructeleși legumele se curăță de coajă mai ușor,dacă le lași preț de 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Și usturoiul,dar și ciupercile,și roșiile se vor curăța mai ușor,cu condiția ca după ce le scoți din cuptor să le lași deoparte două minute.

Toacă ceapa fără lacrimi

Taie capetele cepeiși apoi introdu-o în cuptor o jumătate de minut. Când o scoți,vei putea să o toci în ce mod vrei,de exemplu julien,mult mai ușor și fără să-ți vină să plângi.

Cureți cuptorul mult mai ușor

Pune un castron cu apă în care ai pus puțin oțet și lasă-l în cuptor,care este deja încălzit. Căldura și umezeala vor dizolva resturile de mâncare și le vor înmuia,astfel că tu le vei putea șterge mai ușor. Poți curăța ușor pereții cuptorului cu un prosop de hârtie.

Schimbă culoarea mierii

Dacă s-a cristalizat,mierea pusă în cuptorul cu microunde și încălzită își va modifica în bine aspectul.

Evită murdăria lăsată de roșii

Ca să nu te trezești cu roșiile explodate încuptorul cu microunde,tot ce trebuie să faci este să le înțepi puțin înainte de a le băga în cuptor. Acestea se vor înmuia și vor fi numai bune pentru gătit.

Poți face ierburi aromatice

Ca să îți completezi stocul de ierburi aromatice,fă o listă de cumpărături cu condimente verzi,precum busuioc,mărar,și bagă-le în cuptorul cu microunde. Acestea se vor usca și,la nevoie,le vei putea folosi petru a da un gust mai bun mâncărurilor. În plus,în stare uscată se păstrează mai bine.

Te scapă de grija fasolei

Vei scuti timp prețios dacă nu mai folosești trucul cu lăsatul fasolei în apă peste noapte. În schimb,poți pune boabele de fasole într-un bol cu apă și bicarbonat,în cuptorul cu microunde,și îl lași timp de zece minute la încălzit.

Faci cartofi crocanți

Cartofii tăi prăjiți și-au pierdut consistența crocantă? Introdu-i în cuptorul cu microunde un minut și aceștia își vor recăpăta textura asemănătoare chipsurilor.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei