Casa din sticlă, un nou tip de locuinţă pe piaţa prefabricatelor 

Huf Haus deschide drumul spre un nou tip de locuință pentru industria caselor prefabricate cu lansearea celui mai recent prototip în satul Huf din Hartenfels, Germania. CasoTeca îţi prezintă un nou tip de locuinţă pe piaţa prefabricatelor: casa din sticlă.

Proiectată de Alexander Huf, casa este realizată exclusiv din sticlă securizată, care este integrată în construcție printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare. Rezultatul a peste șase ani de cercetări și teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcția caselor pe structură de lemn.

„Asemenea oricărui nou proiect pe care îl lansăm, și cu acest prototip de casă ne-am dorit să aducem o schimbare în industria din care facem parte, de a crea ceva care să transforme în bine viața celor care locuiesc în casele HUF. Și am început prin a ne întreba cum va arăta viața în viitor. Acest lucru a presupus, bineînțeles, viziune arhitecturală și cunoștințe asupra unor tehnici inovatoare, care nu sunt încă disponibile pe piață, însă credem că acesta este singurul mod prin care putem evolua: prin proactivitate, curaj și privind mereu spre viitor”, spune Georg Huf, directorul general al HUF HAUS.

Un nou tip de casă inteligentă

Noul prototip de casă Huf Haus poartă numele “Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, și prezintă o serie de caracteristici care o ridicăla înălțimea numelui său. Casa are un acoperiș tip fluture și nu are nevoie de întrerupătoare. Aceasta integrează o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă.

Casa este încă în faza de cercetare și va oferi informații prețioase despre rezistența la uzură și capacitatea de încărcare a acestui tip complex de structură realizată exclusiv din grinzi și sticlă.


Citește mai multe despre noul tip de locuință pe casoteca.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "