Ce culori se potrivesc fiecărei camere 

Te numeri printre acele persoane care îți vopsesc casa într-o singură culoarea, sau preferă să păstreze pereții albi? Ei bine, află care este psihologia culorilor, pentru ca fiecare cameră să fie specială.

Galbenul se potrivește persoanelor optimiste

Este o culoare veselă,care denotă pofta de viață a persoanelor care o preferă. Este o nuanță caldă,care liniștește ochii obosiți. Galbenul se potrivește de minune în bucătărie,deoarece luminează încăperea și-ți dă mai multă energie. Mai mult,se crede că mărește rata metabolismului. Nu o folosiți în camera bebelușilor,deoarece ochii acestora sunt mai sensibili și nu suportă această nuanță,motiv pentru care vor plânge mai des.

Albastrul denotă masculinitate

Este culoarea favorită a bărbaților,de aceea să nu te miri dacă o vei găsi pe pereții casei unui burlac. Îndeamnă la o senzație de calm,deoarece este asociată cu apa și cu pacea.  Dacă vrei să ai randament la muncă și să-ți îndeplinești mai ușor sarcinile de serviciu este recomandat să o folosești pentru decorarea pereților la birou,deoarece studiile arată că această culoare crește productivitatea.

Verde,pentru a fi sănătoasă tun

Verdele pe de altă parte este culoarea naturii,și cum aceasta renaște în fiecare primăvară, la fel și sănătatea ta se va îmbunătăți. Este ideală pentru locurile unde te odihnești,în special pentru dormitor. Mai mult,se spune că trebuie să ai haine în această nuanță dacă vrei să ai noroc la bani.

Lavandă,pentru ca oaspeții să se simtă ca acasă

Purpuriul este culoarea regalității și a succesului. Pentru a da o notă de eleganță și stil casei tale este indicat să o folosești în decorarea sufrageriei. Astfel,oricine va păși pragul casei tale va simți că a intrat într-o casă primitoare,în care oaspeții sunt tratați regește.

Semnificațiile altor culori

Albuleste culoarea purității,a inocenței și care oferă în același timp senzația de spațiu.

Maroulsemnifică stabilitate,un simț al organizării bine dezvoltat,dar arată și teama de schimbare.

Roșulevocă emoții puternice,încurajează apetitul (de asta este folosit în restaurante),este un simbol al pasiunii,roșu fiind culoarea dragostei.


Citește și:

Ce spune culoarea ojei despre tine

Culoarea potrivită,în funcție de zodia ta


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei