Cum arată și ce înseamnă prima casă biologică din lume 

De noi tehnologii putem beneficia nu doar atunci când vine vorba de gadgeturi, ci și când vine vorba de casă. Cercetători și arhitecți din întreaga lume vin din ce în ce mai des cu soluții inovatoare pentru construcția caselor. CasoTeca îți spune cum arată și ce înseamnă prima casă biologică din lume.

Compania daneză Een til Een a dezvăluit recent prima casă biologică din lume. Designerii au dezvoltat un proces care transformă deșeurile agricole (inclusiv iarba, paiele și algele marine) în materiale de construcție brute. Iar casa rezultată are practic un impact zero asupra mediului.

Tehnologia și ecologia

Susținuți de Ministerul danez al Fondului de Mediu pentru Construcții Ecologice, arhitecții au construit în secret casa ecologică pentru noul ecoparc din Middelfart, Danemarca. Proiectul a fost pus la punct cu ajutorul tehnologiei avansate de producție digitală.

Arhitecții au obținut diverse resturi agricole pentru materialele de construcție ale proiectului. Munți de iarbă recuperată, paie și alge marine, toate acestea puteau fi arse petru energie. Însă aceste materiale au fost transformate în materii prime pentru a fi utilizate în construcția casei. Produsele au fost prelucrate, iar impactul asupra mediului în urma arderii a fost evitat.


Descoperă cum arată și ce înseamnă prima casă biologică din lume pe casoteca.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "