Cum să păstrezi un parchet din lemn masiv strălucitor 

Una dintre cele mai mari nemulțimiri legate de parchetul din lemn masiv este că a devenit lipsit de strălucire. Există câteva motive diferite pentru care o podea din lemn de esență tare își poate pierde strălucirea. CasoTeca îți spune cum să păstrezi un parchet din lemn masiv strălucitor.


Decide dacă podeaua trebuie refinisată

Finisajul unei podele din lemn de esență tare nu durează pentru totdeauna. Este posibil ca parchetul să aibă nevoie de refinisaj. Poți prelungi durata de viață a unui finisaj de podea dacă adopți o politică fără încălțăminte. Sau dacă tai unghiile animalelor de companie. Chiar și cu aceste precauții, în cele din urmă, o podea din lemn de esență tare va trebui să fie refinisată. Dacă picăturile de apă se prind pe cele mai uzate părți ale podelei, atunci finisajul este probabil intact. Iar dacă picăturile de apă se înmoaie în podea transformându-o în alb sau gri, atunci finisajul are nevoie de atenție.

Verifică acumularea de ceară

Dacă utilizezi în mod regulat ceară pe podea, este posibil să fie necesară îndepărtarea acesteia. Podeaua și parchetul pot fi dat cu ceară de două ori pe an. Cu toate acestea, mulți ajung să foloseacă ceara mai des decât este recomandat. Există produse în magazine care te pot ajuta să îndepărtezi excesul de ceară de pe parchet.


Descoperă cum îi poți reda strălucirea parchetului din lemn masiv pe casoteca.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "