Secretul invizibil pentru o casă cu adevărat sănătoasă 

Cu toţii ştim cât de importantă poate fi umiditatea pentru piele, păr și sănătate generală, dar știai că este vitală şi pentru sănătatea casei? Dacă nivelul de umiditate scade prea mult, mobilierul şi casa se vor deteriora, iar anumiţi germeni vor prospera. Haide să vorbim despre nivelurile de umiditate pe care ar trebui să le ai în casă şi despre diferite tehnici pentru a face acest lucru. CasoTeca îţi prezintă secretul invizibil pentru o casă cu adevărat sănătoasă.

De reţinut! Nivelul ideal de umiditate într-o locuinţă este de 45%. Orice valori sub 30% îndică o casă cu atmosferă uscată, iar ce depăşeşte 50% e mai mare.

Cum să măsori nivelul de umiditate interioară

Nimeni nu are un al şaselea simţ pentru a detecta umiditatea. Dar există câteva moduri simple în care poţi determina dacă umiditatea din casa dumneavoastră este prea mică sau ridicată.

Acumulare de aburi pe ferestre, umezeala şi mucegaiul care apare pe pereţi şi pe tavan este o indicație că gradul de umiditate este ridicat. Cazurile crescute de electricitate statică, uscarea şi crăparea vopselei de pe lucrurile din casă indică niveluri scăzute de umiditate.

Dacă într-adevăr doriți să vezi care sunt nivelurile de umiditate din casă, atunci poţi cumpăra un dispozitiv numit higrometru, pentru a citi cu exactitate nivelurile de umiditate ale locuinței. Vei găsi în magazinele online astfel de aparate.


Află ce poți face dacă nivelul de umiditate din casă este prea scăzut pe casoteca.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "