Activități de iarnă pentru copilul tău 

Să stai în casă cu prichindelul nu e musai plictisitor. Puteți să faceți tot felul de lucruri amuzante, iar partea super în toate astea e că-i creezi amintiri. Așa că inspiră-te din ideile de mai jos și puneți-vă pe distracție!

Decupați, lipiți, colorați

Pentru preșcolari, cele mai bune activități sunt cele care-i îmbunătățesc dexteritatea.

•    Din fetru sau alte resturi de materiale decupați împreună mănuși măricele. Decupați apoi fulgi de zăpadă sau steluțe, că-s oleacă mai ușor de făcut. Lipiți fulgi sau steluțe (sau orice altceva vă vine în gând) de mănuși și numărați-le.

•    Tot din fetru puteți să decupați un brăduț măricel. Lipiți-l de un perete. Pe brăduț lipiți cerculețe de diferite culori. Sugestie: dacă nu aveți pereții vopsiți cu lavabilă, mai bine săriți peste ideea asta. Lipiciul și petele colorate or să fie greu de scos.

Jocuri cu numere și cifre

•    Luați 10 cârlige și numerotați-le cu cifre de la 1 la 10. Decupați pomișori din fetru și apoi prindeți cârligele ca și cum acestea ar fi trunchiurile brăduților. Dacă e în grupa mare la grădiniță, e foarte posibil ca micuțul să știe deja câteva litere. Decupați (din hârtie colorată) literele pe care le știe, lipiți fiecare literă pe câte un brăduț și formați cuvinte simple: mama, tata, numele copilului, etc.

•    Dacă aveți spray care imită zăpada (se găsește în marile magazine) desenați pe geamuri tot ceea ce vă trece prin minte.

•    Jucați-vă cu ciorapii strânși pe post de bulgări de zăpadă.

Distracții pentru școlari

Dacă puștiu tău are vârsta școalară, antrenează-l în activități mai complexe. Spre exemplu, preparați zăpadă „de casă“. Iată rețeta:

•    Amestecați o ceașcă de amidon cu o ceașcă de loțiune (de ex. cremă de mâini) și, opțional, sclipici. Țineți la congelator măcar două ore, ca efectul să fie maxim. Cu gelatina astfel obținută (numită și „slime“) vă distrați așa cum vă taie capul: o modelați, o întindeți pe mâini și pe haine, întruchipați diverse personaje etc.

•    O altă rețetă de slime este următoarea: aveți nevoie de lipici alb, de școală (cam 2 ceșcuțe), lipici incolor, lipici cu sclipici.  Într-un bol, amestecați 2 ceșcuțe de lipici de școală cu o ceșcuță și jumătate de apă. Opțional, puteți adăuga extract de mentă. În alt bol, amestecați ¾ lingură de borax (îl poți comanda online) cu o ceașcă de apă. Ajustați cantitățile astfel încât să obțineți o consistență ca de aluat. Amestecați conținutul celor două boluri. Gata!

Truc CPF

Încă o idee de slime, dar de data asta comestibil. Ai nevoie de o ceașcă de budincă instant, o ceașcă de amidon alimentar, apă caldă. Amestecați ingredientele până când obțineți un aluat, din care puteți face ce vreți!

Scrisori, povești și daruri

•    Încropiți un cort dintr-un cearșaf și 1-2 scaune. Stați sub el și citiți povești sau construiți un castel cu piese de lego.

•    Faceți pachete de alimente și dăruiți-le unui bătrân nevoiaș.

•    Sortați îmbrăcămintea și jucăriile și trimiteți-le unei case de copii.

Idei CPF

Pregătește împreună cu cel mic salată de fructe sau lasă-l să se mozolească cu aluat. Copiii adoră genul ăsta de activități.
Nu uita să-l lauzi mereu. Nu cumva să-l cerți dacă face mizerie (ceea ce se va întâmpla în mod sigur!).


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "