Așa recunoști pneumonia la cei mici! 

Infecție apărută la plămâni, adesea la copii, pneumonia se manifestă prin tuse și febră, dar acestea nu este singurele simptome alarmante. 

Printre categoriile care au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de pneumonie se numără copiii, iar aceia care cresc într-un mediu în care se fumează au chiar un risc dublu de a suferi de această boală. Printre cauzele care provoacă pneumonia bacteriană se numără Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae (pneumococ), Haemophilus influenzae. De jumătate din cazurile de pneumonie sunt vinovate virusurile gripale și paragripale, precum coronavirus, rinovirus, adenovirus, care dau așa-numita pneumonie virală.

Poate fi confundată cu gripa 

Întrucât virusurile care provoacă răceală sau gripă cauzează jumătate din pneumoniile virale, simptomele pot fi bănuite ca provenind de la o infecție respiratorie. De altfel, pneumonia virală evoluează pe parcursul mai multor zile. 

Începe ca o răceală, cu prezența unor secreții nazale, apoi apare tusea seacă, iar aceasta nu cedează după tratament cu siropuri de tuse obișnuite. Abia după 3-4 zile, accesele de tuse de îndesesc, apar respirația șuierătoare, febra, oboseala, durerile musculare și/sau în gât, scăderea bruscă a poftei de mâncare, simptome care indică necesitatea unui consult pediatric.

Descoperă alte simptome ale pneumoniei la copii pe clicksanatate.ro. 


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "