Care e diferența de vârstă ideală dintre frați? 

Mulți părinți care au un copil poate se gândesc și la al doilea. Unii dintre ei poate au deja un copil de câțiva ani și evită să-l mai facă și pe al doilea fiindcă li se pare că ar fi o diferență prea mare între ei. Există oare o diferență ideală de vârstă între frați?

Se pare că nu, sau cel puțin așa ne spun experții în parenting. Indiferent că diferența dintre primul și al doilea copil e de doi sau de șapte ani, perioada de acomodare cu un nou membru al familiei este aceeași.

Impactul pe care un copil îl are asupra mediului familial e la fel de mare.

Dincolo de acest aspect, pentru fiecare părinte sau viitor părinte e firesc să vrea ca diferența dintre copii să fie mai mică, astfel încât ei să se poată juca împreună, să împartă lucruri.

Partea benefică a unei diferențe minore de vârstă constă în faptul că cei mici au mereu un partener, fie de joacă, fie la masă. Partea negativă este că aceștia își dezvoltă mai greu individualitatea, fiind în permanență influențați de comportamentul fratelui sau surorii. Mai mult, se poate ajunge în situația în care aceștia să devină dependenți unul de altul.

Și, fiindcă de cele mai multe ori e de preferat ca frații să fie apropiați de vârstă, iată și ce avantaje poate aduce o diferență mai mare de vârstă între copii:

-Copilul mai mare e un al treilea părinte pentru cel mic, e mai cooperativ, are mai multă compasiune și înțelegere pentru fratele mai mic.

-Pentru orice părinte, să aibă doi copii de vârste mici e o provocare, fiind mai ușor să aibă grijă de un sugar și un copil care e deja la școală de exemplu.

-Diferența mare de vârstă le permite părinților să dedice mai mult timp dezvoltării individuale a copiilor.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "