Cauzele nașterii premature 

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase etape din viața unei femei. Însă uneori așteptarea cunoașterii bebelușului poate lua sfârșit mult mai devreme decât este prevăzut. Iată care sunt motivele frecvente pentru care poți ajunge să naști prematur.


Cele 9 luni de sarcină sunt minunate, deși vin la pachet cu foarte multe schimbări, acestea au farmecul lor. Dacă nașterea apare înainte de săptămâna 37 este considerată ca fiind o naștere prematură, deși copilul este perfect sănătos și bine dezvoltat.

Medicii afirmă faptul că o naștere normală apare în jurul săptămânii 40-42, însă de cele mai multe ori acest fenomen este influențat de stilul de viață al mamei, a istoricului medical și a tipului de sarcină. 

Simptomele nașterii premature 

Pe parcursul sarcinii comunicarea dintre mamă și făt este una absolut minunată, astfl că mămica poate să depisteze dacă ceva este în neregulă cu cel mic. Cu cât sarcina înaintează cu atât bebelușul se așează în poziția favorabilă nașterii, așa că vei resimți presiuni în zona pelviană din ce în ce mai des și te poți confrunta chiar și cu crampe în zona inferioară a abdomenului asemănătaore cu cele din perioada menstruației.

În cazul în care sarcina a ajuns la punctul final și nașterea prematură este pe cale să se producă vei observa cum contracțiile își vor face simțită prezența la aproape fiecare 10 minute. 

Cel mai evident semn al nașterii este fără îndoială ruperea apei, ce poate fi adesea însoțită de dureri puternice în partea dorsală un pic mai jos de linia taliei. 

Oricare semn din cele descrie mai sus trebuie să te pună într-o stare de alertă și să te consulți cu medicul tău.

Află care sunt posibilele cauze ale nașterii premature pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: meduniwien.ac.at

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "