Cele mai întâlnite mituri despre ochi – adevărate sau false? 

Știai că cei mici au o focalizare mai bună decât cei mari? Spre exemplu, copiii își pot lipi ochii pe o foaie de ziar și tot pot citi ce scrie pe ea. Am adunat aici câteva mituri cunoscute despre ochi, iar medicul specialist Serafinceanu Nakisa a oferit răspunsuri clare la fiecare dintre ele.

„Nu sta în fața televizorului că ți se strică ochii!“ sau „nu sta prea aproape de televizor că o să porți ochelari“ se numără printre cele mai întâlnite mituri legate de ochi.

Calculatorul„strică“ochii

Nu mai mult decât televizorul. Un copil dar și un adult poate sta în faţa calculatorului,dar nu mai mult de două ore continuu zilnic,ceea înseamnă că,dacă face pauze,poate să-şi desfăşoare activitatea.

Părinţii cu ochi albaştri nu pot avea copii cu ochi căprui

Acest mit este demontat de cercetătorii care au studiat fenomenul. Deşi foarte rar,se poate întâmpla şi invers,adică din ambii părinţi cu ochi căpruipot să apară copii cu ochi albaştri.

Morcovul mărește acuitatea vizuală

Este adevărat că morcovii sunt buni pentru vedere,dar această calitate o au și alte alimente,care conțin betacaroten. O vedere bună se obţine numai dacă există o alimentaţie echilibrată.

Numai băieţii pot avea daltonism

Din păcate,şi fetele pot avea daltonism,dar,e drept,în proporţii mai mici,adică 8% băieţii,faţă de 1% fetele.

Copilul să nu-și încrucişeze ochii,ca să nu rămână așa

Acest mit este fals. Medicii specialiștii sunt de părere că acest obicei poate avea beneficii pentru vedere,pentru că pune mușchii oculari în funcțiune. Dacă nu abuzează de acest gest,nu e un lucru rău pentru sănătate. Însă în niciun caz nu rămâne cu ochii așa.

Părinţii cu ochelari vor avea copii cu vedere slabă

Din păcate,există un pic de adevăr aici,adică toţi părinţii care au o vedere slabă trebuie să ducă copilul la oftalmolog,pentru a se asigura că nu îi moşteneşte.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "