Fructele uscate, bune pentru copii 

Când vine vorba de alimentația copilului, părinții devin mai conștienți și mai atenți. Este normal, deoarece copilul are nevoie de o alimentația sănătoasă și adecvată pentru buna dezvoltare. Unele dintre alimentele care nu trebuie să lipsească sunt fructele uscate, care sunt bune și sănătoase pentru cei mici.


Iată cât de benefice sunt fructele uscate pentru sănătatea bebelușului tău:

Previn anemia

Fructele uscate sunt sursă importantă de fier, ceea ce înseamnă că sunt bune pentru sănătatea sângelui. Fierul este o substanță minerală necesară hemoglobinei, proteina din celulele roșii responsabilă cu transportul oxigenului și a dioxidului de carbon. Astfel, este prevenită anemia. În afară de asta, fierul întărește oasele și mușchii.

Cresc nivelul de energie

Fructele uscate conțin proteine, fier, fibre, zinc și alte minerale importante. Fructele uscate sunt foarte importante pentru cei mici. Cu cât copilul va fi mai energic, cu atât va fi mai sănătos. Deci, fructele uscate sunt foarte importante pentru cei mici. Poți pune fructe uscate chiar și în iaurt sau lapte.

Previn constipația

Datorită proteinelor, fibrelor, zincului și altor minerale benefice, fructele uscate pot preveni constipația. Fibrele sunt cele care au cel mai mare efect pozitiv, împiedicând constipația. În plus, acești compuși îmbunătățesc mișcările intestinale.

Conțin probiotice

Există anumite fructe uscate care conțin probiotice. Acest compus întărește și menține sănătos sistemul digestiv al copilului, îmbunătățește digestia alimentelor mâncare și eliberează substanțele nutritive.

După cum putem vedea, fructele uscate pot face parte din alimentația copilului tău!

Credit foto: www.webmd.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "