Dezvoltarea copilului tău este în mâinile tale: cum să comunici mai eficient cu cel mic 

Copiii sunt reflexia părinților? Aceasta este cea mai grea întrebare la care poate răspunde un părinte. Poate pentru că, de multe ori, acesta nu conștientizează legătura puternică dintre el și copilul lui.

Este important să fii un exemplu pentru copilul tău. El absoarbe totul ca un burete și preia exemplul care îi este oferit, mai ales în prima fază a dezvoltării. De aceea, trebuie să creezi o legătură strânsă cu copilul tău și să aveți o comunicare bună și eficientă. 

Ce poți să faci pentru ca dezvoltarea copilului tău să fie într-o completă armonie?

1. Creează o atmosferă plăcută acasă

Cel mai important este ca atmosfera de acasă, unde copilul își petrece aproape tot timpul, să fie una pozitivă, plăcută și reconfortantă. Atunci când copilul se simte bine în pielea lui, se poate dezvolta frumos și armonios. Discuțiile dintre părinți trebuie să aibă loc separat, pentru că el nu trebuie să se implice sau să fie prezent la discuții care nu îl privesc și care pot creea o atmosferă neplăcută. Felul lui de a percepe lucrurile s-ar putea schimba într-un mod negativ, pierzând naturalețea cu care reacționa înainte să fie influențat.

2. Comunicarea este pe primul loc

Dacă îți faci copilul să simtă că poate vorbi despre orice cu tine, ești cel mai bogat părinte. Comunicarea este cheia oricărei situații. Atunci când ai un copil deschis, care îți vorbește despre ce gândește, ce ar vrea să schimbe sau ce ar vrea să facă, atunci poți să construiești cu el foarte multe lucruri. Nu doar pe lângă el. Trebuie să fiți o echipă. Ascultă-ți copilul și întelege-l mereu, explică-i clar ce e bine și ce nu e bine, dar mai ales motivele pentru care ai cântărit lucurile astfel. Copiii înțeleg mai multe decât îți poți imagina.

3. Încurajează onestitatea

Este esențial să îi insufli cele mai importante valori. Onestitatea este o valoare importantă.  Învață-l să fie corect atât în raport cu cei din jur, cât și cu el însuși. Poți face acest lucru încă de când acesta este foarte mic. Ai fi surprinsă să realizezi cât de multe idei se prind de copilul tău în primii ani de viață. De aici se formează și valorile. Valori care îl vor acompania o viață întreagă.

Secretul reușitei în a fi părinte stă în măsura în care creezi o relație deschisă cu el, o relație părinte-copil dar și o relație de prietenie. Încrederea trebuie să fie reciprocă și totul trebuie să vină natural. Respectă-I mereu opinia, chiar și atunci când nu ești de acord cu el, explică-te cât mai clar și asculta-i dorințele, nu este suficient doar să le auzi. Cel mai important este să fie armonie între voi și reflexia să existe doar în ceea ce privește valorile importante. Drumul lui în viață îi aparține, chiar dacă are nevoie de un ghid pentru a reuși să își îndeplinească visele.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "