Pericolul ascuns într-un sărut. "Dacă nu mergeam la spital, am fi pierdut-o” 

Un bebeluș de un an a fost la un pas de moarte, după ce un membru al familiei, care avea herpes, l-a pupat pe buze.

Kaylah Merritt, o fetiță de un an, din localitatea britanică Darlington, a fost diagnosticată cu eczema herpeticum, cauzată de virusul herpes, din cauza unui membru al familiei.

La scurt timp după ce fetița a fost sărutată pe buze, i-a apărut o iritație la nivelul pielii, care s-a extins.

Starea fetiței s-a agravat, astfel că părinții au transportat-o de urgență la spital, unde i s-au administrat două tipuri diferite de antibiotic și mai multe creme care să îi reducă iritația.

Deși pare un lucru banal, aceasta infecție i-ar fi putut fi fatală, susțin medicii.

„Când medicii mi-au spus ce periculos este, am plâns, gândindu-mă că puteam să o pierd din cauza unui sărut stupid. Connor a fost șocat și nu i-a venit să creadă că de aici a pornit iritația. Dacă nu mergeam rapid la spital, am fi putut să o pierdem”, a spus Connor Merritt, mama fetiței.Ce este herpesul

Herpesul este cauzat de virusul herpes simplex (HSV) şi poate apărea în zona bucală (HSV-1) şi în zona genitală (HSV-2). Herpesul localizat la nivelul buzelor se manifestă prin apariţia de mici vezicule pline cu un lichid transparent. După câteva zile de la apariţie,veziculele se sparg şi în locul lor apar cruste,care se vindecă în decursul a circa 7 zile.

Modalitatea de transmitere este prin contact direct cu leziunile sau secreţiile infectate (prin salivă sau prin utilizarea la comun a diverselor obiecte precum tacâmuri, prosoape).

Virusul herpetic rămâne în corp toată viaţa,reactivându-se în anumite condiţii precum infecţiile,expunerea la soare, anumite medicamente, în perioada menstruaţiei, dar şi în urma unor microtraumatisme locale.Sursă: Daily Mail


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "