Semnele dificultății de învățare la copil 

Dificultatea de învățare apare la o vârstă fragedă și este adesea ceva cu care copilul trebuie să învețe să trăiască. La fel și părinții. Identificarea problemei devreme este fundamentală, deoarece părinții sunt cei care trebuie să-l ajute pe copil să-și îmbunătățească performanțele școlare și stima de sine.

„Specialiștii estimează că de la 6 până la 10% din populația de vârsta școlară are o problemă de învățare. Aproape 40% din copiii înscriși în învățământul special suferă de o deficiență de învățare, estimându-se și o existență a 6 milioane de adulți cu deficiențe de învățare”, potrivit Learn2b.ro

Există câteva semne care ar putea indica faptul că un copil mai mic de 5 anișori are dificultăți de învățare, și anume:

Semne legate de limbaj – greutate în a vorbi, probleme de pronunție, dificultate în a învăța cuvinte noi și numere, imposibilitatea de a urmări anumite indicații etc.

Semne legate de capacitatea motorie – stângăcie, dificultate în a deprinde obiecte, mers neobișnuit, probleme de echilibru, incapacitatea de a învăța să-și lege șireturile sau să-și închidă nasturii etc.

Semne legate de atenție – comportament impulsiv, incapacitatea de a fi atent mai mult de 10 minute, hiperactivitate etc.
Semne legate de comportamentul social: izolare, frustrare, momente de agresivitate, schimbarea bruscă a stării de spirit.

Indicatori ai dificultății de învățare la copiii mai mare:

-    Nu doresc să vorbească despre studiile lor și să petreacă mult timp în îndeplinirea sarcinilor;
-    Nu prezintă interes la activitățile școlare;
-    Au un comportament slab sau agresiv la școală;
-    Prezintă agresiunea pentru a-și identifica și exprima sentimentele;
-    Se confruntă cu dificultate în a adormi sau a mânca.

Copiii cu dificultăți de învățare

Copiii cu dificultăți de învățare au inteligență normală sau aproape normală. Cu toate acestea, le este greu să exprime ceea ce știu. Deoarece au probleme în învățarea anumitor subiecte, se simt adesea frustrați și supărați.

Aceste emoții pot avea un impact negativ asupra stimei de sine. De asemenea, ei pot să sufere de depresie, deoarece știu ce vor să realizeze, să spună, să scrie sau să facă, dar este cu adevărat dificil pentru ei.

În unele cazuri, copiii cu dificultăți de învățare prezintă și nevoi speciale, cum sunt dislexia, discalculia sau ambele. Acest lucru, fără îndoială, ajută la un diagnostic precis. De asemenea, pot prezenta dificultăți în a acorda atenție, dar acest lucru nu înseamnă că au o tulburare de deficit de atenție. Răbdarea este cuvântul cheie în astfel de situație.


Credit foto:
www.hbcpk.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "