Simptomele intoleranței la lactoză la copii 

Deși laptele este esențial pentru dezvoltarea copilului, sunt foarte mulți care suferă de intoleranță la lactoză. Ea apare când organismul nu mai digeră un anumit zahăr  (dizaharid) din lapte și alte produse lactate, iar acela nu este altceva decât lactoza. Pentru ca acest zahăr sa fie absorbit, el trebuie împărțit de lactază în cele două componente.


Iată care sunt simptomele care ar putea anunța că cel mic suferă de intoleranță la lactoză:

Copilul este predispus la diaree frecvent

Copiii nou-născuți sunt predispuși la diaree deoarece au alergii frecvent și sunt atacați de diverse virusuri și bacterii. În afară de aceasta, dacă micutul tău devine mai predispus la consumul de lapte, s-ar putea ca el să sufere de intoleranță la lactoză.

Copilul suferă de balonare și gaze

Dacă copilul este balonat și are, în același timp, probleme cu gazele, este posibil să aibă intoleranță la lactoză. Cu toate acestea, problema balonării depinde de cantitatea de lapte pe care o bea copilul. Ea nu indică neapărat intoleranță la lactoză.

Copilul vomită

Dacă bebelușul scoate continuu salivă albă (asemănătoare cu laptele), atunci este posibil să aibă intoleranță la lactoză. Acest lucru se întâmplă pentru că nu poate digera laptele. Cu toate acestea, bebelușii nou-născuți sunt predispuși să scoată laptele înapoi, dar dacă acest lucru se întâmplă de fiecare dată după ce mănâncă lapte, înseamnă că există o problemă.

Copilul are probleme dermatologice

Eczema este unul dintre cele mai frecvente simptome ale intoleranței la lactoză la copii. Aceasta nu numai că va declanșa eczeme, dar poate duce și la alte probleme ale pielii.

Copilul nu câștigă în greutate

Dacă bebelușul suferă de intoleranță la lactoză, el se va confrunta cu multe dificultăți în creșterea în greutate. Deoarece copilul nu poate consuma calciu și proteine din lapte, el nu va putea să câștige în greutate ca și alți copii de vârsta lui. Discută cu medicul despre acest lucru și el îți va spune ce alți înlocuitori există la proteine.


Credit foto: www.timeshighereducation.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "