Tehnici de parenting recomandate de psihologi 

Să-ți crești copilul după cărți e ceva imposibil. Fiecare copil e unic în felul lui și fiecare are propriul său ritm de dezvoltare. Cu toate acestea, să știi cum l-ai putea ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios e destul de important. Iată care sunt cele mai recomandate trend-uri de parenting de către psihologi anul acesta:

Ajută-l să se dezvolte prin joacă

Joaca nu e doar despre distracție, e și cea mai importantă cheie spre evoluția copilului tău. Experții ne spun că joaca este job-ul copiilor, fiindcă prin joacă ei reușesc să învețe să aibă încredere în ei, să rezolve situații dificile, să socializeze. Așa că, lasă-ți copilul să se joace cât mai mult pentru că ăsta e job-ul lui.

Construiește-i o grădină magică

Copii au nevoie de un loc în care imaginația lor să se manifeste. La propriu. Dacă locuiești la bloc, permite-i să-și creeze un spațiu în cameră în care să facă ce vrea el, iar dacă ai o grădină generoasă, ajută-l să-și creeze un loc al lui. Va petrece mai mult timp în natură, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru el.

Replici din povești și jucării care le plac

Majoritatea copiilor sunt destul de timizi când vine vorba de începerea unei conversații, mai ales dacă aceasta este cu persoane care nu le sunt foarte familiare. O replică din povești îi poate încuraja să fie mai îndrăzneți când vine vorba de inițierea unei conversații fiindcă tărâmul poveștilor le este, sau cel puțin ar trebui să le fie, foarte cunoscut.

De exemplu, când vrei să-l faci să povestească despre ceva anume, arată-i un obiect familiar, cum ar fi o păpușă, o imagine cu desenul preferat și, vei vedea, va deveni mult mai îndrăzneț.

Camere neutre

Zilele în care fetițele trebuiau să aibă camere roz, iar băiețeii camere albastre s-au dus de mult timp. Astăzi, specialiștii în psihologie infantilă le recomandă părinților să decoreze camerele copiilor în stil neutru. De ce? Fiindcă astfel se vor putea exprima mai liber și își vor putea alege mai ușor ceea ce își doresc cu adevărat.

Învață-l o limbă străină

Copiii sunt ca un burete care absoarbe totul. De aceea, când sunt mici, aceștia vor reuși să învețe mult mai repede o limbă străină, ceea ce îi va ajuta să-și dezvolte mai ușor abilitățile de învățare.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "