Trucuri pentru a te apropia de copilul tău 

Legătura dintre mamă și copilul ei este una foarte strânsă, dar uneori ai impresia că nu ești destul de apropiată de prichindelul tău. Iată câteva activități care te vor ajuta ca cel mic să te iubească și mai mult.

Citește-i povești

Mai ții minte cum adorai momentele din copilărie când părinții sau bunicii tăi deschideau paginile groase ale cărții cu povești și te introduceau în acel univers magic în care Făt-Frumos reușea să o salveze pe Ileana Cosânzeana după ce trecea prin probe,care mai de care mai pericuoase,și-l învingea pe Zmeul cel rău? De ce să nu se bucure și copilul tău de aceste clipe? În plus,așa va învăța să te asculte și să aibă mai multă încredere în tine.


Citește și:

Cum te asiguri că vei naște un copil sănătos

La ce să ai grijă când alegi jucăriile copilului


Petrece-ți cât mai mult timp împreună

Sunt atâtea lucruri pe care le puteți face împreună,înafară de plimbatul prin parc. Gătitul,în special al prăjiturilor,grădinărit sau chiar lecții de dans. Toate aceste activități îi vor stârni curiozitatea celui mic,care va deveni mult mai atent și mai responsabil. În plus,te va avea ca model pe tine,ceea ce va contribui la crearea unei legături speciale între voi.

Comunicarea,un element cheie

Copiiau un milion de întrebări,la care de cele mai multe ori nu știi ce să răspunzi,așa că ai tendința să-l rogi să nu te mai bată atât la cap sau să-ți pună întrebări fără rost. Ei bine,această atitudine defensivă nu-l va face decât să se îndepărteze de tine și să se închidă în sine. Chiar dacă nu ai o explicație rezonabilă la întrebarea sa,îi poți spune ce crezi despre acest lucru și să-l rogi să-și dea și el cu părerea. Astfel îl vei încuraja să caute singur răspunsuri și să fie mai independent.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei