5 cauze ale infidelității 

Infidelitatea adeseori duce la separare sau la divorț. Și cum nicio relație nu este perfectă, află ce aspecte trebuie să ai în vedere, pentru ca partenerul tău „să nu calce strâmb“.

Simte că nu este apreciat îndeajuns

Serviciul,treburile casnice și copiii îți ocupă cea mai mare a timpului și de multe ori relația cu partenerul cade pe planul doi. Cu toate că la început te va înțelege și va încerca să te ajute,dacă se va simți neglijat o perioadă mai lungă de timp,este posibil să caute în altă parte ceea ce nu are acasă. Încearcă să-i apreciezi toate eforturile pe care le face pentru ca tu să fii fericită și să te simți împlinită. O vorbă bună spusă la timpul potrivit sau câteva ore petrecute în doi pot face minuni pentru relația voastră.

Lipsa de comunicare

Este principala cauză care șubrezește relația de cuplu și care lasă loc neînțelegerilor. Dacă la început vă povesteați toate lucrurile petrecute peste zi și vă împărtășeați cele mai intime gânduri,acum vă rezumați să vă spuneți doar strictul necesar. Poate că seara ajungeți obosiți acasă,dar nu este imposibil să găsiți câteva minute în fiecare zi în care să aflați tot ce s-a s-a mai petrecut în viața voastră. De asemenea,este bine să discutați și să găsiți soluții pentru cea mai mică problemă sau urmă de îndoială care apare în relația voastră.

Trece prin criza vârstei de mijloc

Dacă la 20 sau 30 de ani partenerul tău a fost un cuceritor,în momentul în care va depăși pragul de 40 de ani va ajunge să se întrebe dacă puterea sa de seducție este la fel de puternică ca în tinerețe. Pentru ca egoul său să fie satisfăcut,va începe să flirteze cu femeile din jurul său. Și,cum de la un simplu flirt la infidelitate este doar un mic pas,sunt șanse mari ca partenerul tău să uite de jurămintele pe care ți le-a făcut. O relație solidă,construită pe încredere și comunicare,nu ar trebui să fie zdruncinată de criza vârstei de mijloc.


Citește și:

Infidelitatea în funcție de zodie

Adevăruri suprinzătoare despre infidelitate


Este influențat de prieteni

Anturajul poate fi atât benefic,cât și nociv pentru relația voastră. Ieșirile prea dese în oraș cu prietenii îi pot oferi ocazia ideală pentru a întâlni alte femei,și influențat de încurajarea amicilor că nu se va afla nimic,va fi tentat să calce strâmb. Din acest motiv,este bine să-i cunoști îndeaproape prietenii și să te asiguri că nu are parte de prea multe ispite când iese în oraș fără tine.

Nu are parte de prea multe clipe pasionale

Ei bine,am ajuns și la crudul adevăr. Pentru ca o relație să funcționeze,partea intimă este extrem de importantă. În lipsa ei,partenerul tău se va simți frustrat,va crede că nu-l dorești îndeajuns și va căuta să-și dovedească masculinitatea lângă altă femeie. Chiar dacă în cele mai multe cazuri este vorba doar de o pasiune de moment,și nu de sentimente,trădarea este la fel de amară și duce la despărțire.

Sfatul Specialistului

Bernard Tatomir,psihoterapeut,tel:0727 058 770

Email:[email protected]

 

De ce apare infidelitatea într-o relație? În general,oamenii acționează și abia apoi încep să se gândească la consecințe. Lipsa de receptivitate a partenerilor,absența unui limbaj comun prin care aceste nevoi să fie înţelese,ignorarea,toate acestea pot fi motive ce atrag infidelitatea. Infidelitatea este efectul neînţelegerilor maritale,şi nu cauza lor. Răbdarea,respectul,timpul,redarea încrederii şi un efort reciproc de păstrare a pasiunii sunt câteva din secretele ce pot ţine la distanţă infidelitatea şi pot facilita uitarea când unul dintre parteneri a greșit.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "