Cum să începi o conversație cu un necunoscut 

Oricărui om i s-a întâmplat cel puțin o dată în viață să simtă că îi este peste mână să converseze cu o persoană pe care o cunoaște de puțin timp. Dacă nu știi ce să spui pentru a face conversația plăcută, există câteva tehnici care te pot ajuta!

Fă un compliment

Complimentează persoana din fața ta, dar fă-o într-un mod diferit fața de ceilalți. Nu îi spune pur și simplu cât de mult îți plac ochii săi, de exemplu, ci scoate în evidență o trăsătură care ține de personalitate. Aceasta este o variantă mai elegantă, cu un impact mult mai mare și care te ajută să legi prietenii.

Spune o glumă

Glumele au puterea de a detensiona situațiile ciudate care pot apărea la primele întâlniri, când înca nu cunoști prea bine persoana. În plus, râsul eliberează hormonul fericiri – oxitocina.

Pune o întrebare afirmativă

De exemplu, poți începe o conversație prin a-ți întreba interlocutorul cum i-a fost ziua. E o întrebare al cărei răspuns nu poate fi unul negativ sau greșit, orice ar spune. Răspunsul îți poate dezvălui felul în care persoana respectivă privește lucrurile, cât de multe detalii folosește când povestește, dacă este sau nu extrovertită.

Repetă vorbele

Dacă ești timidă și nu știi ce să spui, încearcă să empatizezi cu persoana din fața ta. Oglindind ceea ce spune îi va oferi acesteia sentimentul de validare, de acceptare și că este ascultată.

Vorbește cu zâmbetul pe buze

Este imposibil să nu placi pe cineva care îți zâmbește cu căldură. Nu zâmbi forțat, ci cu adevărat, inclusiv cu ochii. Dincolo de cuvinte, limbajul nonverbal crează punți între oameni, iar tonul unei discuții începută cu un zâmbet va fi unul cu siguranță pozitiv.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "