5 sfaturi pentru o relație solidă 

Sunteți făcuți unul pentru celălalt, vă simțiți bine împreună și până acum ați depășit multe obstacole. Îți dorești să vă iubiți până la adânci bătrâneți, dar sunt momente în care certurile par că nu au rezolvare sau pur si simplu simți că a intervenit monotonia.

Relația poate fi ca la început sau chiar și mai închegată,dacă ții cont de următoarele lucruri. În niciun cuplu nu merge totul ca pe roate,fără ca partenerii să depună un minimum de efort. Dragostea nu poate rezista la nesfârșit dacă nu comunicați îndeajuns și nu întrețineți focul pasiunii.

Petreceți timp împreună

Poate că aveți zile în care amândoi sunteți destul de ocupați și,din acest motiv,sacrificați momentele petrecute în doi. Într-o relație fiecare trebuie să aibă parte de intimitate și de clipe petrecute în jurul altor persoane,însă este vital să aveți activități comune. Din când în când,invită-ți partenerul la o cină în doi într-un loc preferat vouă,departe de activitățile cotidiene. Astfel vă veți relaxa și veți avea posibilitatea de a vă apropia și mai mult unul de celălalt.

Pune-te în pielea lui

Înainte de te lua de el pentru că nu a dus gunoiul sau că nu ți-a cumpărat flori de ziua ta,încearcă să privești lucrurile și din perspectiva lui. Unii bărbați nu dau atât de multă importanță lucrurilor materiale sau a detaliilor așa cum o facem noi,femeile. Ei pun preț mai mult pe respect,înțelegere și susținere,iar când văd că au parte de toate acestea,se simt fericiți și împliniți.

Nu lăsați conflictele nerezolvate

Discută cu partenerul tău atunci când nu-ți convine ceva,dar încearcă să nu-l acuzi din orice motiv. Cel mai bine este să vorbiți deschis și să ajungeți la un numitor comun,altfel micile conflicte lăsate nerezolvate vă pot ține în loc. Ascultarea reciprocă este și ea la fel de importantă într-o relație. Dacă acorzi atenție lucrurilor pe care ți le spune și încerci să vii cu soluții pentru problemele care îl macină,el te va privi cu alți ochi și va ști că poate conta pe tine ori de câte ori va avea nevoie.

Vorba dulce mult aduce

Și bărbaților le place să fie lăudați și alintați,cu toate că noi,femeile,ne dorim să fim răsfățate cât mai des cu putință. Într-o relație închegată,partenerii ar trebui să-și ofere reciproc momente presărate cu vorbe dulci,ce au rolul de a-l dezmierda pe cel drag. Așadar,surprinde-ți iubitul cu câte un compliment în loc de „bună dimineața“ și nu uita să-i zâmbești sau să-l mângâi ușor pe umăr atunci când îl lauzi sau îl admiri.  Îi vei face ziua mai frumoasă și-i vei reda buna dispoziție,oricât de stresat ar fi din cauza serviciului.

Condimentează-ți viața intimă

O relație ar fi fără sare și piper,dacă nu ar exista și clipele pasionale petrecute în doi. Astfel de momente nu doar că ajută la crearea unei legături speciale,ci oferă și o stare de bine ambilor parteneri. De aceea,viața sexuală ar trebui întreținută cu imaginație,îndrăzneală,spontaneitate și bună dispoziție.

Bulină:„Stâlpii de rezistență“ ai unei relații sunt intimitatea,respectul,romantismul și sexul,potrivit cercetătorilor britanici. 

Info:Comunicarea în cuplu este „hrana“ unei relații sănătoase. De aceea,este important ca partenerii să-și exprime gândurile și sentimentele,dar și să-l asculte pe celălalt atunci când este cazul.

Sfatul specialistului:Dr. Irina Chira,psiholog si psihoterapeut în terapie de cuplu si familie,Clinica Regina Maria,telefon:021.9268

Relația de cuplu trebuie hrănită și îngrijită cu multă atenție. Atunci când simțim că lucrurile nu mai arată că la început,este esențial să vedem ce anume s-a schimbat,de când și cum cei doi parteneri au influențat schimbarea. Discuțiile deschise sunt de un real folos,însă,de cele mai multe ori,suntem tentați să reproșăm,să aruncăm vina în curtea celuilalt. Comunicarea negativă prin care aducem numai acuze celui drag poate deteriora chiar și o relație închegată. De aceea,partenerii ar trebui să privească dincolo de ceea ce spun și cum o spun (uneori punem prea mare preț pe felul în care sunt spuse anumite lucruri decât pe ce se transmite),să vadă și să analizeze situația prin care trec.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei