7 motive pentru care sexul este esențial 

Într-o relație dintre două persoane sexul este foarte important. Unul dintre motive ar fi că îi unește pe ei doi, dar și că acesta are beneficii pentru ambii parteneri.

Reduce stresul

Sexul are rol în scăderea tensiunii arteriale. Nu te rușina să îi ceri partenerului tău să te satisfacă,fiindcă astfel vei reduce stresul și vei fi mult mai destinsă.


Citește și:

Alimente care îmbunătățesc sexul

5 lucruri ciudate care îți aprind pofta de sex


Ține răceala departe de tine

Nu degeaba se spune că sexul este aspirina naturală. Un studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate stimul producția de anticorpi,cunoscuți și sub numele de imunoglobulină. Aceasta te ferește de răceală și de posibilele infecții.

Sexul îți menține silueta

Aceasta poate fi cea mai plăcută metodă pentru a te menține în formă. Într-o partidă de sex de 30 de minute arzi până la 55 de calorii. Desigur,dacă partida durează mai mult timp,numărul caloriilor eliminate va fi mai mare.

Îți protejează inima

Sexul de cel puțin două ori pe săptămână reduce riscul declanșării unui infarct. Acest lucru este valabil până la o anumită vârstă,fiindcă se cunosc multe cazuri în care,bărbații în special,au suferit un infarct în timpul actului sexual datorită vârstei înaintate și a efortului depus.

Sex,pentru un somn mai liniștit

Oxitocina,un hormon eliminat în timpul orgasmului,stimulează somnul. După o partidă intensă de sex,somnul va fi unul liniștit.

Sexul,pentru longevitate

O activitate sexuală intensă,îți poate prelungi durata de viață. Persoanele cu o viață sexuală activă,trăiesc mai mulți ani,după un studiu realizat de americani.

Sexul te menține tânără

Pe timpul actului sexual,fluxul sanguin este în creștere. Această creștere face ca celulele tinere ale pielii să fie duse la suprafață. Astfel elasticitatea pielii va fi păstrată mai mult timp.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei