Alimente și băuturi afrodiziace: între da și nu 

Circulă o mulțime de mituri despre alimentele și băuturile cu proprietăți miraculoase, care-ți stimulează viața sexuală. Dar, cât de eficiente sunt ele în realitate?

Ardeiul iute:e bun!

Ardeiul iute este un afrodiziac prin excelență,pentru că are capacitatea de a stimula terminațiile nervoase,accelerând pulsul. Determină eliberarea endorfinelor,de către hipotalamus și hipofiză,având efect asemănător opiaceelor,prin capacitatea lor de a reduce durerea și de a produce o senzație de bună dispoziție.

Alcoolul:nu e bun!

În cantități mici,băuturile alcoolice reduc inhibițiile și facilitează relaționarea. În cantități mari,însă,nu au deloc efect afrodiziac,dimpotrivă – pot afecta serios performanțele sexuale. În general,se spune că un pahar de vin sau o cupă de șampanie sunt suficiente pentru a-ți face curaj,înainte de a porni „la atac”.

Țelina:e bună!

E bogată în apigenină,cu efect vasodilatator. În medicina tradițională,este un leac recunoscut pentru disfuncțiile sexuale masculine. 


Citește și:

Viața sexuală în timpul celor 9 luni de sarcină

9 motive pentru care femeile n-au chef de sex


Ciocolata:și da,și nu

Simplul fapt de a mânca ciocolată nu te face mai performantă „la pat”. Este însă un aliment care îți creează o stare de bine,prin conținutul său de compuși specifici:glucide,cu efect energizant,cafeina,teobromină,teofilină – substanțe tonice cu efect stimulant-,feniletilamină,cu acțiune antidepresivă.

Ginsengul:e bun!

Are efect stimulent sexual pentru ambele sexe. Ba chiar este recomandat,în cure de mai multe săptămâni,persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Și infuzia din rădăcină de ginseng poate duce la creșterea libido-ului.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "