Ce să faci ca relația să meargă din nou 

Ai senzația, de multe ori, că viața ta de cuplu scârțâie? Ești îngrijorată că lucrurile nu merg întotdeauna cum ai visat? Există metode de a repune relația ta pe calea cea bună. Acționează, până nu e prea târziu!

Adu-ți aminte de începuturi. Revino la începuturile relației voastre și reamintește-ți lucrurile care o făceau unică,frumoasă,singulară. Încearcă să analizezi ce n-a mers bine,și imaginează-ți o strategie pentru a readuce lucrurile pe calea cea bună.

  • Sfat:Nu te victimiza,și nici nu încerca să găsești vinovați cu orice preț. O discuție cu partenerul pe tema „ce n-a mers bine” e de dorit.

 

Comunicați!Nu încerca să găsești singură soluții,căutați-le în doi! Discutați,cu calm,despre relația voastră. Încearcă să-ți afli care sunt soluțiile propuse de partenerul tău,pentru a „repara” situația.

  • Sfat:  Nu organiza o „ședință de analiză”,nici interogatorii! Invită-ți partenerul într-un loc calm,relaxat,sau pregătește-i o cină romantică. Într-o atmosferă plăcută,cu lumânări,un vin bun și muzică în surdină,lasă-l să se exprime,să-și spună punctul de vedere. Încercați să găsiți calea de mijloc.

 

Restabilește încrederea. Știi cum se spune:încrederea se câștigă ultima,și se pierde prima. Au intervenit între voi promisiuni neonorate,planuri nefinalizate,dezamăgiri? Încercați să vă recâștigați încrederea unul într-altul. Dovedește-i partenerului că faci tot ce-ți stă în putință pentru a fi la înălțimea așteptărilor lui. Și mai spune-i că nu-i un capăt de țară dacă aveți opinii diferite asupra diverselor chestiuni:cu un pic de efort,se poate ajunge la un compromis.

  • Sfat:Nu-ți forța alesul să facă ceea ce nu vrea sub niciun chip,nu-i neglija dorințele,nu-l brusca. Toate acestea duc la erodarea încrederii.

 

Petreceți mai mult timp împreună. Desfășurați împreună activități care vă cimentează relația,care vă fac să vă cunoașteți mai bine și să acționați ca o echipă. Pot fi activități sportive,culturale... sau vă puteți concentra pe treburi mai casnice,cum ar fi renovarea sufrageriei.  Când sutenți departe unul de celălalt,comunicați zilnic la telefon.

  • Sfat:„Timp împreună” nu înseamnă că trebuie să vă sufocați unul pe celălalt. E în regulă să te ocupi și de hobby-urile tale,din care partenerul tău poate fi exclus,dacă nu-l pasionează. Însă dă-i asigurări iubitului că nimic din ceea ce faci nu-l va trimite în postura de „vioara a doua”.

 

Iubește-l și iubește-te!Nu pierde nicio ocazie să-i arăți partenerului cât de mult ții la el. Nu fă gesturi demonstrative,dar nici nu fii reținută. Dacă simți nevoia,uneori,să-l îmbrățișezi în plină stradă,fă-o. Arată-i,din priviri,cât de mult înseamnă pentru tine,și laudă-l atunci când ești mândră de el.

  • Sfat:Iubește-l,  dar iubește-te și pe tine! Nu fă,de dragul lui,lucruri care te fac să simți că-ți pierzi respectul de sine. Dacă tu nu te respecți,nu poți avea pretenții ca partenerul să te respecte mai mult.

 

Sprijiniți-vă reciproc. Fii acolo atunci când are nevoie de tine,și încurajează-l să te susțină atunci când tu ai nevoie.

  • Sfat:Învață să asculți. Deseori,e cel mai bun sprijin pe care i-l poți da.

 

Familia lui e și familia ta. Chiar dacă nu te înțelegi grozav cu socrii,nu te îndepărta de ei,și nici nu-l obliga pe partener să o facă. La fel,relația dintre partener și familia ta trebuie să fie amiabilă.

  • Sfat:Încearcă să înțelegi și punctul de vedere al socrilor,chiar dacă nu-l aprobi. Vei vedea că,astfel,deschizi o mică portiță spre comunicare.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "