Ce se întâmplă cu trupul tău când suferi din dragoste 

Nu există persoană care să nu fi suferit din dragoste măcar o dată în viaţă. Fie că ai trecut prin aşa ceva o dată sau de mai multe ori, trebuie să recunoşti că de fiecare dată a fost o experienţă dureroasă şi neplăcută. Sufletul e făcut bucăţele, dar ştii ce se întâmplă cu trupul tău?

Căderea părului

În perioada de după despărţire, majoritatea persoanelor primesc sfaturi despre cum să depăşească situţia din punct de vedere emoţional, dar nimeni nu le spune cum ar trebui să îşi protejeze şi corpul sau de ce boli pot suferi. Din cauza stresului şi a suferinţei, te poţi confrunta cu o alopecie severă, care să îţi dea bătăi de cap.

Fluctuaţii de greutate

Când se despart, femeile, dar şi bărbaţii au tendinţa să slăbească uimitor. Fie că îşi propun acest lucru pentru a uita de suferinţă sau pur şi simplu nu au poftă de mâncare, scăderea în greutate bruscă devine vizibilă. Alte persoane se pot îngrăşa enorm pe fond de stres.

Dureri de stomac

Dacă te confrunţi cu stări de anxietate şi depresie, mâncarea e ultimul lucru la care te gândeşti. Totuşi, un regim de viaţă dezechilibrat şi nerespectarea orelor de masă pot conduce, în timp, la afecţiuni serioase precum gastrită sau ulcer. Încearcă, pe cât posibil, să nu te abaţi de la cele trei mese pe zi şi consumă fructe şi legume, care să îţi asigure necesarul de vitamine şi să îţi dea un plus de energie.

Dureri de cap

Persoanele sensibile obişnuiesc să plângă ore în şir din pricina unei despărţiri. Ele se pot confrunta cu migrene puternice, care să le afecteze şi mai mult starea de spirit. Dacă simţi că nu îţi trec oricâte calmante ai lua, e bine să consulţi un medic şi să vezi dacă nu cumva şi-au făcut apariţia pe fond de stres.

Insomnie

Ştim cu toţii acele momente în care, după o despărţire dureroasă, nu dormeam nopţile pentru a asculta melodii triste şi a ne acoperi faţa cu şerveţele. Totuşi, în timp, aceste nopţi albe îţi vor da peste cap ritmul biologic şi nu vei mai putea să te odihneşti. Mai mult, din cauza insomniilor, nu te vei mai putea concentra şi poţi avea pierderi de memorie.

Ameţeală

Se întâmplă des ca persoanele care se consumă foarte mult în urma unei decepţii din dragoste să ameţească în timpul deplasării. Pentru acestea, e recomandată hidratarea zilnică, cu mai mult de doi litri de apă pe zi.

Sursă foto: www.freestockphotos.name


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "