Ce tip de libido ai? 

Probabil ți s-a întâmplat și ție să fii prinsă într-o relație în care ți se pare că nu ești pe aceeași lungime de undă cu partenerul. Cunoașterea tipului tău de libido și pe cel al alesului tău vă îmbunătățește relația de cuplu.

Potrivit terapeutului sexual Sandra Pertot,autoarea cărții „Când nevoile voastre sexuale nu se potrivesc”,citat de Besthealthmag.ca,există mai multe tipuri de libidouri.

Compulsiv

Îți este stârnită dorința mai mult în locuri nepermise sau în situații inedite,ceea ce poate să-ți creeze probleme.

Dependent

Pentru tine relațiile intime sunt importante pentru că-ți dau siguranță în cupluși te ajută să faci față frustrărilor,stărilor negative în general.

Detașat

Ești relaxată în ceea ce privește relațiile intime și prea preocupată de alte aspecte ale vieții. E posibil să nu acorzi prea mult timp cuplului,ceea ce,pe termen lung,vă poate afecta serios.

Dezinteresat

În ce te privește,sexul este prea puțin important într-o relație de cuplu. E posibil să ai un interes redus pentru sex ori să fi ajuns la concluzia că nu-ți poți mulțumi partenerul. Te-ar ajuta să pui accentul mai puțin pe motivele pentru care crezi că e mai bine să eviți relațiile intime și mai mult pe acelea pentru care merită să nu le refuzi.

Erotic

Ai nevoie de un partener pasional care să te facă să te simți dorită. Sexul este un aspect important al unei relații de cuplu în ceea ce te privește,însă nu trebuie să pierzi din vedere că,la fel ca tine,și el are nevoie de atenție.

Îndreptățit

Ți se pare că toată lumea are parte în intimitate de ceea ce-și dorește,mai puțin tu. Din punctul tău de vedere,dacă ești într-o relație,ar trebui să ai o viață sexuală împlinită.

Reactiv

Pentru tine contează mai mult dacă partenerul este mulțumit. Totuși,n-ar fi rău să-i destăinui ce îți dorești și tu,altfel,pe nesimțite vei acumula o mulțime de frustrări.

Senzual

Preludiul ți se pare mult mai important și te ajută să simți cu adevărat apropiată de partenerului tău. Te afectează profund dacă te respinge,mai ales dacă face asta fără delicatețe.

Stresat

Îți faci prea multe griji în ceea ce privește mulțumirea partenerului de cuplu. Deschide-ți sufletul față de cel drag și află care sunt așteptările lui.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei