Cele mai frecvente minciuni spuse în relații 

Se presupune că relațiile trebuie să se bazeze pe onestitate și încredere, nu pe minciuni. Specialiștii spun că rolul acestor vorbe neadevărate este de a ascunde greșeli grave, iar momentele în care partenerii ajung să se mintă duc la dezvoltarea unei relații pe minciuni, lucru care poate deveni un obicei.


Iată care sunt cele mai frecvente minciuni spuse de parteneri în relația de cuplu:

”Ești mereu în mintea mea”

Aceasta este o minciună cusută cu ață albă, ca să fim onești. Indiferent de cât de mult își iubește partenera nu poate spune că se gândește mereu la ea. Cei care spun această propoziție o fac pentru romantism și dulcegărie.

”Arăți perfect”

Tu arăți de fiecare dată bine, dar el îți face acest compliment numai când simte că ceva s-a întâmplat și că tu te-ai distanțat. Aceasta este o minciună dulce care ajută la îmbunătățirea încrederii în sine și duce la aprecierea și mai mult a persoanei de lângă tine.

”Îmi plac foarte mult prietenii tăi”

Prietenii tăi sunt prietenii tăi, dar este posibil ca partenerul să nu-i placă. Așadar, el apelează la o minciună nevinovată și îți spune opusul a ceea ce gândește despre ei. El face acest lucru pentru a menține o relație cordială cu prietenii tăi și cu tine.

”Ea/el este numai un prieten”

Orice om are o relație mai apropiată cu un prieten/o prietenă, dar câteodată este mai mult de atât. Doar un prieten poate fi cel care te acoperă în anumite momente, poate fi o iubire mai veche. Este o minciună care poate avea efecte nedorite asupra relației. Este important să fiți cinstiți în acest caz.

”Nu te voi minți niciodată”

Câte dintre noi nu am auzit aceste vorbe rostite de partener. Câteodată, partenerul te minte ca să te protejeze sau tu o faci pentru aceeași cauză. Este important să se știe care minciuni sunt acceptate și care nu.


Credite foto: www.rd.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "