Cum împarţi banii în cuplu 

Adesea subiect de ceartă între parteneri, banii joacă un rol important în tot ce înseamnă viaţa în doi. Asta pentru că, atunci când vine vorba de ei, fiecare partener poate avea un punct de vedere diferit cu privire la gestionarea lor. Află cum e ideal să îi împarţi!

Totul la comun

Potrivit specialiştilor, resursele financiare ar trebui împărţite în mod egal în cuplu, chiar dacă unul din parteneri câştigă mai mult faţă de celălalt. Acest gest arată că cei doi pot duce o viaţă echilibrată, fără să existe frustrări la mijloc sau să apară ideea de compromis. Cu toate astea, tot specialiştii în psihologia cuplului susţin că, din punct de vedere psihologic, este foarte importantă mentalitatea fiecăruia dintre ei. Mai precis, ambii parteneri trebuie să aibă scopuri comune sau apropiate cel puţin pentru a reuşi să îşi împartă în mod eficient banii. Dacă nu există o gândire asemănătoare, între cei doi pot exista discuţii în contradictoriu sau chiar certuri mari din pricina banilor.

Separat, dar împreună

În ziua de azi, cuplurile moderne sunt reticente în privinţa căsătoriei tocmai din pricina banilor. Mai exact, au o reţinere în a-şi lua angajamente deoarece se gândesc că vor fi nevoiţi să îşi gestioneze în mod diferit banii câştigaţi. De aceea, preferă să îşi păstreze independenţa, pentru a nu deveni vulnerabili unul în faţa celuilalt. Această idee este şi ea încurajată de unii specialişti, întrucât individualismul diminuează discuţiile pe această temă. Mai mult, există un risc mai mic de despărţire dacă fiecare partener demonstrează că este în stare să fie pe cont propriu.

A cheltui sau a economisi?

Când vine vorba de cheltuit, femeile sunt cea mai uşoară pradă, asta pentru că cercul lor de interese este mult mai mare faţă de cel al bărbaţilor. Aici e vorba de o dezbatere reală, ori economiseşti, ori cheltuieşti. Unii sunt clădiţi să facă economii, alţii să arunce cu banii imediat ce îi produc. Din această cauză e foarte important ca partenerii să comunice între ei şi să vorbească despre bugetul fiecăruia. Discuţia pe tema banilor aduce clar un element de transparenţă în relaţie şi acesta nu poate fi decât un lucru bun.

Banii nu aduc fericirea

Deşi pare a fi un clişeu, acest lucru devine din ce în ce mai adevărat pe zi ce trece. Tot mai multe cupluri pierd lupta cu dragostea din cauza banilor, o dispută care ajunge să se acutizeze pe fondul lipsei de comunicare dintre parteneri. Oricât ar fi de necesari, ideal ar fi să nu îi prioritizezi şi să îţi dai seama că fericirea poate fi obţinută şi cu ajutorul lucrurilor mărunte, care fac deliciul în cuplu.

Sursă foto: www.cypruscu.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "