Cum îţi dai seama că iubești un narcisist



 

Persoanele narcisiste se adoră pe sine, au tendinţa de a fi egoiste şi nu suportă ca cineva din jurul lor să fie mai bun decât ele. Îţi sună cunoscut? Dacă şi partenerul tău se comportă astfel şi dă semne că ar fi îndrăgostit doar de propria persoană, poate ar fi mai bine să observi unele schimbări care te vor ajuta să iei o decizie.

Profită de tine

Un partener narcisist nu te va vedea ca pe o femeie pe care o iubeşte, ci ca pe o persoană de la care să extragă tot felul de lucruri atât materiale, cât şi spirituale. Va profita de naivitatea ta pentru a se bucura de resursele tale, fără a-ţi oferi nimic în schimb. La final, va deveni plictisit şi neinteresat şi va încerca să îşi găsească un nou „furnizor“.

Îşi doreşte mereu mai mult

Un narcicist crede că e mai bun ca oricine, de aceea şi mentalitatea lui se îndreaptă întotdeauna spre mai mult. Poate îşi doreşte mai mult respect, mai multă dăruire din partea celei alături de care îşi împarte viaţa sau chiar poate îşi doreşte o persoană mai bună. Pe scurt, nu va fi niciodată satisfăcut pe deplin. Asta înseamnă că eforturile tale vor fi în zadar. Atitudinea lui îl va împiedica să se stabilească şi să găsească pe cineva lângă care să trăiască toată viaţa.

Nu e realist

Narcisistul nu vede lumea dintr-o perspectivă realist, ci din punctul său de vedere, altfel spus, aşa cum vrea el. Se aşteaptă la recunoştinţă constantă din partea femeii cu care trăieşte, dar şi din partea celor apropiaţi. Îşi aplică propriile reguli şi nimeni nu poate obiecta. Nu e indicat să îţi construieşti o relaţie cu o astfel de persoană, deoarece te vei trezi dezamăgită în final, căci relaţia nu se va ridica la standardele lui mult prea ridicate.

Nu suportă să fie criticat

Într-un cuplu, nu poate fi totul roz. De aceea, e important să ştii cum trebuie să reacţionezi în situaţiile limită, tocmai în acele momente în care îţi vine să renunţi. Ei bine, nu te aştepta ca un narcisist să se conformeze situaţiilor şi să găsească răbdarea pentru a rezolva problemele, ci din contră. Îşi va pierde cumpătul şi nu va suporta să fie criticat. Chiar şi un banal dezacord se va transforma într-o luptă aprigă, iar narcisistul va face tot posibilul să dea vina pe partener. În cele din urmă, atitudinea lui va duce la destrămarea relaţiei.


Sursă foto: www.mustbethistalltoride.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "