De ce își înșeală bărbații partenerele pe care le iubesc? 

La această întrebare, bărbații pot găsi o serie de motive, care mai de care mai inventive, dar asta nu înseamnă că și adevărate. Chiar dacă adevărul doare, realitatea este de fapt alta.

Unii bărbați consideră că aventurileextraconjugale nu ar leza relația și nici nu reprezintă o lipsă de iubire,ci dimpotrivă,argumentează că sunt ceea ce ajută relația,când de fapt motivele reale din spatele scuzelor sunt total opuse.

1. Imaturitatea

Dacă nu are foarte multă experiență în a avea o relație de lungă durată sau dacă nu a înțeles pe deplin că acțiunile sale atrag de la sine consecințe,cum ar fi să-și rănească partenera,se va gândi că este în regulă ca din când în când,să aibă aventuri. S-ar putea gândi la monogamie mai mult ca la o convenție decât un statut care l-ar putea avantaja.

2. Insecuritatea

Poate că se simte prea bătrân,ori prea tânăr sau poate că nu se consideră suficient de frumos,drept pentru care,ca să-și hrănească ego-ul,va căuta validare în alte femei decât partenera sa,folosindu-se de metode de seducție ca să le stârnească interesul și să se facă dorit și căutat.

3. Vrea să pună punct relației

A decis să se despartă de partenera actuală,însă nu are curajul să puna punct relației,cu toate că se simte nefericit și neîmplinit. Încearcă să își găsească fericirea în brațele altei femei și astfel,pune femeia în situația de a se depărți de el,forțată fiind de împrejurări.

Citește și:Ai aflat că te-a înșelat-ce faci acum?

4. Confuzie între iubire și dorință

Există posibilitatea să perceapă în mod eronat ideea de relație romantică și de durată,confundând-o adeseori cu pasiunea trecătoare. Desigur,și într-o relație de lungă durată cu timpul iubirea nu mai pare la fel de intensă,asta pentru că ea se transformă și capătă alt înțeles.

5. Egoism

În adâncul lui nu și-a dorit niciodată o relație cu tot ceea ce implică ea,dar a vrut să se conformeze standardelor sociale și deși nu era pregătit,din cauza presiunii vârstei,ori a prietenilor care se însurau parcă pe bandă rulantă în jurul lui,a decis că e capul să pună punct burlăciei. Monogamia este pentru el un sacrificiu imens,deoarece el este prin natura sa un veritabil vânător.

6. Așteptări nerealiste

Nu puține sunt cazurile în care el consideră ca odată ce și-a ales o parteneră,aceasta trebuie să fie nonstop la dispoziția lui și toată atenția ei să fie canalizată înspre el,fără ca lui să îi pese că partenera sa are și ea viața ei,care nu îl poate implica mereu pe el. Și dacă nu există o înțelegere între cei doi,o punte comună, în el se poate naște frustrarea și dorința de a vrea să se împlinească în afara relației.

CItește și:Ce nu știai despre înșelat și e timpul să afli

Sursă foto:huffingtonpost.ca

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei