Ești în continuare singură? Află de ce! 

Când ești într-o situație înfricoșătoare, te confrunți cu foarte multe sentimente, unul dintre cele mai evidente fiind frica. Când vine vorba de relații, frica este un pic mai greu de identificat. Oamenii de știință spun că temerile care apar în viața personală au ca rol să ne mențină în condiții de siguranță.

 

Frica de a fi abandonat

 

Această teamă este familiară pentru majoritatea oamenilor. Când te afli într-o relație,dragostea implică asumarea de riscuri. Unul dintre acestea este ca partenerul să nu mai simtă aceleași sentimente pentru tine după o anumită perioadă de timp și să te părăsească. Prin urmare,riscul de a rămâne singură există,și trebuie să înveți să faci față acestei situații.

Amenințarea în această situație este evidentă:durerea de despărțire. Acesta este modul în care frica te ține în siguranță. Dacă nu te implici prea mult în relația de cuplu și pui răul în față,există multe șanse ca,în cazul în care rămâi singură,să nu suferi foarte tare.

 

Frica de a fi sufocată

 

Oricât de mult ți-ai dori să trăiești o poveste de dragoste ca-n filme și care să dureze o veșnicie,o mare parte dintre femei stau cu teamă că o astfel de relație le răpește libertatea. Pe de altă parte,există și femei care se tem că nu vor reuși să-și întemeieze o familie și care se simt incomplete până când își găsesc un partener.

Atunci când ești singură,dispui de foarte multă libertate – poți să decizi ce să faci cu timpul liber și care sunt prioritățile tale. Perspectiva unei relații prezintă un alt tip de amenințare:pierderile potențiale de individualitate,autonomie și spațiu personal.

 

Cum știi că te confrunți cu aceste temeri

 

Teama de a fi părăsită și de a fi sufocată apar în multe feluri. Uneori,oamenii sunt foarte pretențioși atunci când vine vorba de a-și alege un partener ori își creează așteptări inutile în ce privește partenerul. Aceste două temeri au tendința de a ne acapara,în același timp. Dar,odată ce dizolvăm aceste frici,ne descătușăm de efectele lor.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "