Gelozia, bat-o vina! Cum o poți controla 

Nu mai stați la discuții ca pe vremuri, ba chiar ai impresia că te evită. Stă mai tot timpul cu telefonul în față și îl verifică, iar când te apropii de laptopul lui sare ca ars spunându-ți că are de lucru ceva important.

„De ce stă așa de mult conectat? O fi având pe alta! Parcă se îmbracă și mai atent de la o vreme“,îți spui. De cele mai multe ori este vorba despre gelozia care îți proiectează în minte tot felul de scenarii care mai de care mai dubioase.

Culmea,tu ai vrea ca el să ți le șteargă din minte și să-ți spună că totul e bine între voi. Iar dacă nu e,atunci îți dorești ca el să te mintă frumos.

Și totuși,SMS-urile şi alertele de e-mail te scot din minţi şi te gândeşti că dacă îl urmărești,eventual îi verifici telefonul când doarme sau contul de e-mail,o să obții unele răspunsuri. Suspiciuni există,plan de atac există,toate acestea sunt simptome clare că suferi de gelozie.

Gândește-te că și tu ai stat mai mult la un moment dat de vorbă cu cineva de sex opus,așa că încearcă să privești realist și să nu acuzi fără dovezi.

Nu mai face din țânțar armasăr. O să ți se pară că orice face trădează infidelitatealui.

Dacă râde,de ce râde? Dacă e prea politicos(ă),te întrebi cu cine conversează de-i acordă atât de multă importanţă?

Dacă glumeşte cu interlocutorul/oarea,probabil te gândeşti că flirtează.

Cum să scapi de toate aceste „capcane“,mai ales că nu te consideri o persoană geloasă? Şi,totuşi,gelozia poate modifica radical comportamentul şi personalitatea unui om. Prin urmare,fii atent(ă) la exagerări,în unele cazuri se prea poate să „deformezi“ realitatea.
 

4 „tratamente“ ușor de administrat

1.    Dacă vrei să te tratezi de gelozie,ţine cont de următoarele 4 sfaturi de la psihoterapeutul Lena Rusti. Primul spune că atunci când simţi că te copleşeşte gelozia,dar nu vrei să faci o catastrofă din asta,să îi spui partenerului ce te doare. Nu este nevoie să-l atenţionezi de fiecare dată că te deranjează când discută cu colegii/colegele pe internet sau la telefon. Este de ajuns să-i spui o dată că poţi deveni gelos(ă) dacă îţi dă motive. Este foarte posibil să ţină cont de acest lucru,dacă este nevinovat(ă).

2.   Foloseşte cuvinte-cheie în discuţia cupartenerul,precum  „acum“ şi „în acest moment“. Sau îi poţi spune:„astăzi sunt supărat(ă) pentru că te-am văzut vorbim cu ea/el“. Acest lucru va pune accentul pe faptul că momentul prezentului este de maximă importanţă şi nu generalizezi,fără să ai un exemplu concret de spus.

3.   Dacă tu eşti gelos(ă),nu încerca să te răzbuni cu aceeaşi monedă. Adică dacă tu suferi de gelozie,asta nu înseamnă că trebuie să simtă şi el/ea aceleaşi temeri ca şi tine. Într-un timp foarte scurt,relaţia se poate degrada iremediabil.

4.   Totul se poate rezolva prin conversaţie. Te supără ceva,discută despre asta! Nu ridica tonul vocii,ci mai degrabă caută argumente pentru acuzele tale şi găsiţi împreună soluţii.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "