Iubirile în serie chiar te duc la alesul tău? 

Te-ai săturat ca, atunci când întâlneşti un bărbat, să descoperi că are aceleaşi trăsături care te-au atras la foştii şi care, oricât de atrăgătoare ar fi fost, nu v-au împiedicat totuşi despărţirea. Eşti tu ghinionistă în dragoste? Nu-ţi vei întâlni niciodată alesul? Nu e chiar aşa!

Pentru ce anume stăteai în relaţiile anterioare? Care era speranţa care te ţinea acolo? Era poate mila pentru partener sau poate lipsa de curaj şi de încredere în tine că poţi să pleci? Ori poate te învinovăţeai pentru orice lucru rău pe care ţi-l făcea el? Analizându-ţi trecutul,poţi să faci un portret mai clar al lucrurilor pe care le-ai dori de la o relaţie şi ce trăsături ţi-ar plăcea să aibă partenerul tău.

De ce ai ochi doar pentru unii bărbaţi

De obicei,modelul alegerii repetitive cu rezultate negative (despărţire,înşelat,abuzuri) indică o problemă profundă ce ţine de caracterul şi de personalitatea ta. Oricare ar fi motivul,de obicei cauza este înrădăcinată într-o stimă de sine pe care o pui constant la îndoială şi într-o lipsă de apreciere şi dragoste pentru propria fiinţă.

Un al doilea tată


De cele mai multe ori,femeile care nu pot să aibă o relaţie romantică,armonioasă,pe termen lung,au avut acasă taţi pe care nu se putea conta sau care nu erau implicaţi şi prezenţi emoţional şi fizic. Şi sunt foarte multe fete care cresc fără să primească afirmarea tatălui,a primei imagini masculine din viaţa lor. Acesta este responsabil într-o bună măsură de creşterea stimei de sine,a încrederii,a protecţiei şi a modelului masculin pentru o femeie. Ca urmare a acestor relaţii de familie,fetele acceptă de multe ori relaţii cu parteneri distanţi,absenţi,neimplicaţi şi cu potenţial mare de abandon,asemeni taţilor lor. Cumva,
într-un fel ciudat,fiicele calcă pe urmele mamelor,modele pe care uneori le-au detestat în copilărie sau adolescenţă.

„Construieşte-ţi” relaţia pe gustul tău

Alegerea unui om cu care să-ţi petreci viaţa ar trebui să fie rezultatul deciziei unei femei puternice,împlinite şi încrezătoare. „Bărbatul perfect“ nu este soluţia,el este doar simptomul unei probleme mai profunde. Este foarte posibil să nimereşti lângă un bărbat bun,cu nişte calităţi reale,pe care tu să nu le vezi niciodată tocmai pentru că priveşti mereu prin perspectiva ta,afectată de trecutul şi experienţele tale. De multe ori nu-l vei vedea pe cel de lângă tine cum e,ci prin prisma prejudecăţilor şi a comparaţiilor tale cu ceea ce ar trebui să fie un bărbat ideal.

Drumul cunoaşterii de sine poate fi lung şi anevoios,dar la sfârşit vei şti că ai făcut ceva pentru tine şi că ţi-ai acordat atenţie şi,într-un final,dragoste. „Cunoaşte-te pe tine însăţi şi vei cunoaşte tainele universului“ nu a fost şi nu este doar o vorbă în vânt!

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "