Lucruri inedite despre sărut, pe care trebuie să le știi 

Numeroase studii arată că 59% din bărbați și 66% din femei s-au simțit atrași de un potențial partener după primul sărut. Mai mult, se pare că majoritatea oamenilor își pot aminti cu până la 90% din detaliile primului sărut romantic. Dar sărutul are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Sărutul poate întări sistemul imunitar

Conform unui studiu realizat de Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată,un sărut de 10 secunde transferă între tine și partener peste 80 de milioane de bacterii. Oamenii de știință spun că expunerea la germeni poate întări sistemul imunitar. Expunerea la germenii altora determină corpul să facă anticorpi împotriva acestora,ducând la imunitate crescută și prevenirea bolilor.

Citește și:12 tipuri de săruturi intime

Este bun pentru sănătatea dentară

Dr. Sivan Finkel,specialist în stomatologie estetică la un cabinet dentar din New York,spune că o producție crescută de salivă generată de săruturi este utilă pentru sănătatea orală. Sărutul stimulează glandele salivare,iar saliva ajută la tamponarea acidității mediului oral.

Sărutul este însă o sabie cu două tăișuri,căci poate să fie și dăunător. Bacteriile care dăunează cavității orale sunt transferate prin sărut. Deci,dacă persoana pe care o sărați are o igienă orală precară,ar trebui s-o eviți.

Sărutul „inundă“ creierul cu substanțe chimice benefice pentru sănătate

Principalul beneficiu al sărutuluieste eliberarea oxitocinei și a dopaminei. Oxitocina,numit și hormonal fericirii,este secretat și în timpul travaliului și al actului sexual. Dopamina este hormonul care produce plăcere. El este responsabil pentru reglarea stării de spirit,a comportamentului,a somnului și a cunoașterii,ajutând totodată la luarea deciziilor.

Citește și:Ce vor femeile să știe bărbații despre sărut

Sărutul poate scădea tensiunea arterială și colesterolul

Specialiștii spun că săruturile ajută la scăderea tensiunii arteriale. Mai mult,dilată vasele de sânge,ajungând la toate organele vitale. Cercetările au arătat,de asemenea,că sărutul reduce cortizolul,hormonul stresului,care favorizează creșterea în greutate,hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat.

Credit foto:www.thelist.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei