Rutina, bat-o vina! 

Fie că ești căsătorită de 10-15 ani, fie că ești doar în primii ani de relație , trăiești momente repetitive și uneori monotone, pe care le percepi drept o rutină. Din fericire, chiar dacă relația voastră nu mai este atât de spumoasă ca la început, există mereu soluții pentru a vă reinventa.

Pentru unele cupluri, rutina ar putea însemna mai degrabă un nivel de înțelegere și de stabilitate la care au ajuns după câțiva ani de conviețuire în doi. Altele, în schimb, consideră că urmând același ritm firesc, zi de zi, focul dragostei s-ar stinge. Care ar fi, totuși, semnele care ar trebui să ne pună pe gânduri? Dacă dialogurile dintre voi se reduc doar la grijile cotidiene, ieșirile în oraș, la cumpărături, iar interesul pentru viața sexuală dispare, este cazul să schimbați ceva.

Găsește-ți un hobby

Schimbarea pe care ți-o dorești pentru viața ta de cuplu ar putea porni de la tine. Începe o nouă activitate, ceva la care visai, dar pe care ai tot amânat-o. Poate fi un curs de dans, de pictură, de cofetărie sau un simplu antrenament la sală. Va fi o schimbare care te va destinde și îți va lărgi orizonturile. Partenerul tău va fi impresionat de motivarea ta și veți avea și alte subiecte de discuție decât cele obișnuite.

Retrăiește emoția primei întâlniri

Cu siguranță îți amintești locul primei voastre întâlniri. Ai putea să-i faci o surpriză partenerului și să-l scoți la o plimbare, fără să-i spui exact unde mergeți. Veți putea retrăi emoția acelor clipe, să povestiți ore în șir despre cum erați cu ani în urmă și, în acest fel, să vă apropiați mai mult unul de celălalt.

Organizează petreceri în familie

La sfârșitul săptămânii, pregătește câteva aperitive sau o prăjitură și invită-i pe prietenii voștri la voi, la un joc de societate. Dacă aveți copii mai mari, care înțeleg jocul, integrați-i și pe ei, iar atmosfera cu siguranță va fi mai veselă. Tot pentru weekend, ai putea programa o sesiune foto amuzantă cu membrii familiei. Pregătește câteva costume amuzante sau un decor neobișnuit. Îndeamnă-i să pozeze haios în fața aparatului, iar apoi să urmăriți împreună, eventual pe un ecran mai mare, toate fotografiile. 

Descoperă locuri noi

Poate că ai mai auzit îndemnul ,,evadează din cotidian!“. Ei bine, acum este cazul să-l pui în practică.  Gândește-te serios la o escapadă pentru voi doi. Nu este neapărat nevoie să planifici o călătorie scumpă pe o plajă însorită sau în munții elvețieni. Puteți trăi aventura vieții voastre foarte aproape de casă. Există excursii de o zi sau două, de explorare a unor locuri pitorești în multe localități din țară. Cu această ocazie, ați putea să vă faceți prieteni noi, să socializați mai mult sau pur și simplu, să faceți plimbări prelungite în doi. Puteți încheia ziua cu o cină în doi, la lumina lumânărilor.S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "