Țări care celebrează iubirea după 14 februarie 

Nu doar românii au o Zi a Îndrăgostiților proprie, Dragobetele. Descoperă care sunt popoarele care, cu toate că au adoptat și Valentine's Day, au obiceiurile lor prin care sărbătoresc iubirea!

Japonia

Cu toate că sărbătoresc dragostea și pe 14 februarie,ocazie cu care femeile oferă iubiților și soților ciocolată făcută de ele,japonezii au propria lor sărbătoare dedicată iubirii. Pe 14 martie,este așa-numită Zi Albă,când bărbații sunt cei care-și răsfață partenerele cu daruri constând în dulciuri și haine.

China

Ziua Îndrăgostițiloreste celebrată de perechile din China în a șaptea zi din a șaptea lună a vechiului calendar chinez,când are loc Festivalul Qixi,numit și Qiqiao. Alegerea are la bază legenda celei de-a șaptea fiice a Împăratului Cerului. Despre ea se spune că s-a îndrăgostit nebunește de un frumos tânăr păstor orfan. Din dorința de a-i despărți pentru totdeauna,împăratul a trimis-o pe fiica sa pe o stea numită Vega,iar pe păstor l-a închis pe o altă stea,Altair. O singură zi din an le-a lăsat posibilitatea să se revadă,a șaptea din luna a șaptea. Anul trecut,sărbătoarea a avut loc pe 20 august,în 2016 va fi celebrată pe 9 august,iar în 2017 pe 28 august.

Brazilia

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită de brazilieni pe 12 iunie,de ziua Sfântului Anton,despre care se știe că aduce binecuvântare cuplurilor tinere și fericire în căsnie. Cu o zi înainte,toate femeile singure obișnuiesc să scrie pe bucățele de hârtie numele bărbaților pe care-i admiră în secret și să le pună într-un bol de sticlă. Există credința potrivit căreia bilețelul ales în „Dia dos Namorados” îi va dezvălui fiecăreia numele celui cu care se va căsători sau cu care urmează să formeze un cuplu în viitorul apropiat.

Slovenia

Cuplurile slovene găsesc mai potrivită ziua de 12 martie pentru a-și aduce dovezi de iubire. Este data la care este prăznuit Sfântul Grigorie,dar și cea în care încep muncile pământului și în podgorii. Tot atunci,toate păsările se vor fi întors și încep ritualul de împerechere.

Știai că…

…în Arabia Saudită este interzisă celebrarea unei Zile a Îndrăgostiților și pedepsită aspru orice dovadă de iubire făcută în mod public?

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei