Umorul, colacul tău de salvare 

Ai auzit de multe ori, cu siguranţă, că râsul este cel mai bun medicament. El te vindecă de stres, de griji şi de supărare. Mai mult, umorul eliberează tensiunea în cuplu şi te poate scăpa de cele mai inconfortabile situaţii. 

Te ajută să faci faţă rutinei

Ţi se întâmplă să vii obosită,după o zi grea de muncă şi să nu ai chef de nimic. Hainele sunt împrăştiate,copilul are teme de făcut,cățelul nu a fost plimbat iar partenerul nu a primit atenţia cuvenită. Oricât de greu ar părea,încearcă să zâmbeşti şi să iei lucrurile cu calm. Ba chiar încearcă să-i faci și pe cei din jur să râdă. În felul acesta,vei detensiona situația,iar lucrurile nu îți vor mai apărea atât de greu de rezolvat.

Îţi îmbunătăţeşte relaţia cu partenerul

Atunci când aţi devenit mult prea serioşi unul cu celălalt din cauza rutinei,propune-i partenerului tău să faceţi activităţi împreună care să vă readucăzâmbetulpe buze,chiar şi pentru câteva clipe. Uitaţi-vă la o comedie împreună,la desene animate,duceți-vă la o piesă de teatru sau la un spectacol de revistă. Faceți un concurs de bancuri sau,pur și simplu,rememoraţi cele mai haioase momente petrecute împreună. Odată cu zâmbetele,se va însenina și atmosfera în casă.

Te scoate din situaţiile stânjenitoare

Fie că eşti la prima întâlnire,fie te-ai obişnuit deja cu viaţa în doi,umorul te poate scoate din situaţii stânjenitoare. Când nu cunoşti prea bine un subiect despre care vorbeşti sau ai făcut o gafă de neiertat,poţi trece mai uşor peste acest lucru cu o glumă bună. Dacă vezi că partenerul tău nu reacţionează,încearcă să admiţi că ai greşit şi continuă dialogul. Uneori,umorul te poate ajuta să treci chiar şi peste diferenţele de principii sau de opinii asupra cărora preferi să nu insişti,pentru a evita o ceartă.

Sfat Click pentru Femei!

Ai grijă să nu dai frâu glumelor deplasate,cum ar fi să-i aminteşti partenerului de fostele relaţii. Îţi poţi supăra iubitul,fără să îţi dai seama. Aveţi grijă cum vă comportaţi mai ales în public,pentru a nu deveni ţinta propriilor voastre glume,care mai târziu v-ar putea afecta relaţia.

Când partenerul nu râde la glumele tale

Dacă partenerul tău este foarte serios,cultivă-i umorul. Vorbeşte deschis cu el,încearcă să îl faci să se simtă bine în prezenţa ta,oferă-i mereu un zâmbet de încredere. Aminteşte-ţi când aţi râs ultima dată împreună şi care a fost cel mai amuzant lucru pe care l-aţi facut. Încercați să găsiți frumuseţea şi amuzamentul din întâmplările zilnice.

Ştiai că…

…râsul este benefic sănătăţii mintale? Atunci când râzi,creierul eliberează endorfine,hormonul fericirii,care îţi furnizează o stare generală de bine şi reduce stresul.

…zâmbetul te poate face o persoană mai plăcută celor din jur? Atunci când zâmbeşti,expresia feţei se modifică şi denotă o stare de bine.

…atunci când râzi foloseşti mai puţini muşchi decât atunci când te încrunţi?

Sursa foto www.rd.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Plante contra somnului agitat-nr.47(473)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei   

12 luni - 91 lei