Vă separă kilometri? Așa învingeți distanța 

O relație armonioasă cere răbdare, comunicare, angajament, dar și încredere. Ce faci, însă, când distanța devine un obstacol în calea dragostei?

L-ai cunoscut într-o vacanță sau poate, întâmplător, pe internet. A fost suficient să schimbați doar câteva cuvinte și câteva priviri, pentru ca inima să-ți tresară din piept. E clar, ai fost atinsă de săgeata lui Cupidon. Ai ajuns să-l cunoști mai bine și ți-ai dat seama că are toate calitățile pe care le visai la un bărbat. Totuși, sunteți departe unul de celălalt, iar distanța și nesiguranța pot face loc geloziei și tensiunilor. Ți-ar fi, poate, mai ușor să-l dai uitării, dar este mult prea puternică iubirea dintre voi.

Încrederea, baza unei relații

Se spune că dacă dragoste nu e, nimic nu e. Același lucru putem afirma și despre încredere – se câștigă în timp și se poate pierde doar o dată. Oarecum, încrederea în cuplu începe cu încrederea în sine. Astfel, o persoană care are încredere în ea însăși își cunoaște bine nevoile, dorințele și așteptările și va încerca să și le împlinească alături de partener, ținând cont, desigur, și de nevoile acestuia. Pentru ca o relație să reziste, trebuie să crești gradul de încredere în sine, în partenerul tău și în viitorul vostru. Nu lăsa nesiguranța să-ți distrugă fericirea!

Vorbiți frecvent, făceți-vă mărturisiri

Comunicarea între parteneri face ca relaţia să fie stabilă și să funcţioneze. Vă permite să vă apropiați unul de celălalt și să vă consolidați relația. De aceea, asigură-te că vorbiți frecvent, că vă ascultați reciproc, astfel încât să vă simțiți conectați și implicați în planurile comune de viitor. Nu te aștepta să-ți citească gândurile. Alocă timp pentru discuții – fă-i mărturisiri, pentru că acestea ar putea să vă apropie. Dacă te deranjează ceva, partenerul tău ar trebui să fie primul care să știe despre asta. Atenție, însă, la modul în care i le comunici.

Fără scenarii scrise de gelozie!

Probabil ți s-a întâmplat ca partenerul să nu răspundă la telefon, și atunci ți-ai format în minte zeci de scenarii. Te-ai întrebat ce face, cu cine este, dacă e mai frumoasă, dacă stau împreună în pauzele de la muncă. Ei bine, încearcă să nu mai tragi concluzii pripite. Dacă faptele partenerului îţi trezesc suspiciuni, nu reacționa până nu eşti sigură de sensul adevărat al acțiunilor lui. Gelozia nu este, așa cum cred unii, o dovadă de iubire, din contra: este o dovadă a neîncrederii. De obicei, gelozia vine la pachet cu unele experiențe neplăcute din trecut. De aceea, este bine să fii stăpână pe emoțiile tale și să te concentrezi pe lucruri mai importante din viață.

Ochii care nu se văd se uită?

Iubirea adevărată anulează distanța fizică dintre parteneri. De aceea, în momentele de tensiune nu cădea în plasa deznădejdii, ci alege să lupți pentru iubire, nu împotriva ei. Deoarece, o relație durabilă necesită multă muncă, răbdare, implicare și sacrificiu!


Mădălina Țiriac, psihoterapeut

http://madalinatiriac.ro/

Există dragoste la distanță atâta timp cât relația este construită pe încredere, are baze solide, iar nevoile emoționale sunt satisfăcute. Comunicarea, la fel, este foarte importantă, deoarece te ajută să găsești modalități prin care să păstrezi contactul cu partenerul și să-l simți mai aproape. Planurile de viitor pe care le faceți împreună îți dau motivație, speranță și curaj pentru a trece peste perioadele dificile.

Relațiile la distanță au și dezavantaje, deoarece presupun un consum emoțional mai mare. Dacă nu există o comunicare bună, precum și momente de conectare, partenerii se pot îndepărta. Chiar și din cauza unor gesturi mărunte sau a unei exprimări neclare pot apărea momente de nesiguranță, care duc la neîncredere și gelozie. O astfel de relație poate să dureze, dar depinde ce tip de personalitate ai: dacă ești o persoană independentă și te adaptezi ușor situațiilor noi care apar în viața ta, poți avea o relație la distanță fără dificultate. Dacă situația devine dificilă, este bine să îți explorezi credințele legate de relații și să descoperi ce anume te face să alegi o relație la distanță.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "