Vrei să divorțezi, dar nu ai curaj 

Divorțul, stadiul în care nu ai crezut vreodată că va ajunge relația ta, este în prezent singura ta variantă de a fi din nou fericită. Îți e greu să renunți la amintirile frumoase și la ceea ce ai construit alături de partener -  însă dacă dorești să schimbi ceva, e musai să te desprinzi de trecut.

Deși te temi de ceea ce îți poate oferi viitorul,conștientizează faptul că nicio renunțare nu este ușoară,că vei trece prin momente în care îți vei pune o mulțime de întrebări și vei căuta vinovați. Nu uita că pe baza alegerilor din prezent îți clădești viitorul,așa că ia-ți inima în dinți,fii curajoasă și desprinde-te de ceea ce nu te mai mulțumește.

 

Nu mai privi lucrurile prin prisma lui „dacă“

Te gândești la cum ai fi putut face lucrurile să meargă:cum ar fi fost dacă erai mai atentă,dacă ar fi mai bine să rămâi în relație pentru copii,dacă,dacă și iar dacă... Ceea ce înseamnă că te învârți într-un cerc al întrebărilor fără sfârșit. Și desigur,fără răspuns,căci poți doar să presupui cum ar fi stat lucrurile în alte circumstanțe. Cea mai bună soluție este să vezi cum poți gestiona situația în momentul prezent.

Citește și:Divorțul se poate preveni! Comunicarea este cheia

 

Ambii parteneri au partea lor de vină

Divorțulnu este un eșec,însă refuzul de a conștientiza motivele care au dus la separație este unul. Relațiile care ajung să se termine au mereu doi vinovați. Poate că unul a greșit și celălalt a tolerat  -sau din start alegerea partenerului nu a fost cea potrivită. Așadar,nu are rost să te învinovățești sau să consideri că vina aparține în totalitate celuilalt. Poți învăța din experiența asta,astfel încât să nu mai repeți greșelile din trecut.

 

E nevoie de doi pentru un tango

Nu poți să rămâi într-o relație în care te simți singură. Singurătatea în cuplueste cu adevărat dureroasă și te consumă din toate punctele de vedere:psihic,fizic,emoțional. Nici tu și nici partenerul tău nu vă veți simți fericiți și împliniți într-o relație de complezență. Divorțul nu este un sfârșit,ci poate fi o călătorie spre o destinație nebănuită. Primul pas,înainte de a porni la drum,este să-ți faci bagajele,nu? La fel și în relație,strângerea bagajelor,atât la propriu,cât și la figurat,înseamnă asumare.

Citește și:Tot ce trebuie să știi despre divorțul la mediator

 

Nu fugi de durere

Îți e temă că vei suferi și din păcate aceasta este o etapă peste care nu poți sări și prin care inevitabil vei trece. Nu fugi de ea,plângi dacă simți nevoia,exteriorizează-te. Durerea în urma divorțului va fi temporară,față de cea permanentă,cauzată de căsnicia nefericită în care te afli. Găsește-ți echilibrul și forța interioară pentru a merge mai departe.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei