Cel mai mic căluț de mare e cât un bob de orez. A fost descoperit recent VIDEO 

O nouă specie de căluți de mare a fost descoperită în Japonia. A fost denumită „Hippocampus japapigu”. Acest nume provine din latină și s-ar traduce ca „porcul japonez”.

Cel mai mic căluț de mare e cât un bob de orez. A fost descoperit recent în Japonia. „Japonia este cunoscută pentru biodiversitatea sa marină, aici fiind 53 de specii de singnanide, inclusiv 10 specii de cal de mare”, a explicat echipa internaţională de cercetători care a făcut descoperirea.


Noua specie de căluț de mare pitic are mărimea unui bob de orez. Și anume 15 milimetri lungime. Are o formă aplatizată și culori caleidoscopice. Hippocampus japapigu seamănă cu iarba de mare. Este greu de observat la prima vedere, dar acest lucru îl ajută să se camufleze.


A fost descoperit când cercetătorii analizau viaţa marină de la 287 de kilometri la sud de Tokyo. Căluţii de mare pitici au o structură asemănătoare cu aripile, pe spate.

„Noua specie poate fi diferenţiată prin faptul că are un model alb şi maro pe cap, trunchi şi coadă”, au explicat cercetătorii.

Cu toate că au mărimea redusă şi au fost clasificați recent, aceştia „nu sunt rari”, a declarat Graham Short, specialist din cadrul Academiei de Ştinţă din California.

Sursa: nationalgeographic.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "